Fudbal

Liga nacija: Italijani u reprizi finala EP dočekuju ranjeni "Gordi Albion"

Komentari

Autor: Euronews

23/09/2022

-

12:16

Liga nacija: Italijani u reprizi finala EP dočekuju ranjeni "Gordi Albion"
Liga nacija: Italijani u reprizi finala EP dočekuju ranjeni "Gordi Albion" - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Derbi petog kola današnjeg programa Lige nacije odigraće se večeras od 20:45 (Arena 1 Premium) na San Siru, gde će u reprizi finala Evropskog prvenstva snage odmeriti Italija i Engleska.

Meč Grupe 3, divizije A, Englezi dočekuju na poslednjem mestu tabele sa dva boda. Ekipa Gereta Sautgejta je u katastrofalnoj formi, a koliko je loša slika na terenu, pokazuju rezultati u prethodna četiri kola. 

"Gordi Albion" je najpre izgubio od Mađarske minimalnim rezultatom, da bi nakon remija sa Nemačkom i Italijom zabeležio novi poraz od Mađara i to ubedljiv, pred svojim navijačima u Vulverhemptonu (0:4).  Pored loše odbrane, naročito "škripi" u napadu, čemu svedoči podatak da su do sada postigli samo jedan pogodak, a strelac je bio Heri Kejn iz penala u 88. minutu protiv "pancera".

Šampion Evrope takođe ne blista. Posle serije od 15 utakmica bez poraza kada su se popeli na krov Starog Kontinenta, "Azuri" su zabeležili samo četiri pobede u poslednjih 14 utakmica.  Nakon poraza od Severne Makedonije u baražu za Svetsko prvenstvo, izabranici Roberta Manćinija će po drugi put uzastopno propustiti Mundijal, a Liga nacija bi mogla da predstavlja svojevrsnu utehu. 

Međutim, Italijani ni tu ne beleže dobre rezultate. Za sada imaju pet bodova zahvaljujući pobedi nad Mađarskom i remijima sa Nemcima i Englezima, dok je poslednji duel u Menhengladbahu, završen ubedljivom pobedom "pancera" 5:2.

Ipak, Italija i dalje ima dobre šanse da se nađe u polufinalu, ali prvo mora da pobedi Englesku, koja prema rečima Roberta Manćinija, se nalazi u boljoj formi...

"Uvek postoji entuzijazam kada se igraju ovakve utakmice. Nisam zabrinut, ali činjenica je da su oni trenutno u boljoj formi. Ali mislim da možemo da odigramo dobru utakmicu. Engleska je jedna od najboljih reprezentacija na svetu, puna talenta. Biće to težak meč.", rekao je selektor Italije.

Na prvom mestu tabele je Mađarska sa sedam bodova, koja večeras gostuje drugoplasiranoj Nemačkoj sa bodom manje. Taj okršaj je na programu od 20:45, a susret iz Lajpciga možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 2 Premium.

Liga Nacija, peto kolo

"A" Divizija

20:45 Italija - Engleska (Arena 1 Premium)
20:45 Nemačka - Mađarska (A2P)

 

Standings provided by SofaScore

 

"B" Divizija

20:45 Bosna i Hercegovina - Crna Gora (Arena sport 1)
20:45 Finska - Rumunija

 

Standings provided by SofaScore

 

"C" Divizija

18:00 Gruzija - Severna Makedonija
20:45 Bugarska - Gibraltar

 

Standings provided by SofaScore

 

"D" Divizija

18:00 Estonija - Malta

 

Standings provided by SofaScore

 

Komentari (0)

Sport