Fudbal

"Orlovi" pred decom dočekuju Švedsku u Ligi nacija: Pobeda važna za borbu u viši rang

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2022

-

10:02

"Orlovi" pred decom dočekuju Švedsku u Ligi nacija: Pobeda važna za borbu u viši rang
"Orlovi" pred decom dočekuju Švedsku u Ligi nacija: Pobeda važna za borbu u viši rang - Copyright Tanjug AP/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Srbije dočekuju večeras Švedsku u Ligi nacija, a pobeda je imperativ, da bi igrači selektora Dragana Stojkovića Piksija ostali u trci za prvo mesto u grupi i plasman u A diviziju.


Utakmica se igra od 20.45 sati na stadionu Rajko Mitić, a na tribinama će zbog kazne biti samo deca do 14 godina.

Dva kola pre kraja Norvežani, koji danas gostuju Sloveniji, imaju tri boda više od Srbije i gotovo je izvesno da će međusobni duel u Oslu narednog utorka odlučiti o pobedniku grupe.

"Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata, ali ponavljam, ako i ne budemo prvi i ne prođemo u A Ligu nacija nije nikakva tragedija", izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Selektor je dodao da Nemanja Gudelj nije u kombinaciji za tim zbog povrede i da se vratio u Sevilju ali je rekao da zna tim koji dočekuje Šveđane.

Takođe, dodao je da razume to što mediji, navijači, svi, samo pričaju o Kataru, ali da fokus mora da bude Švedska i Norveška.

"Razumem medije, ljude, ne prođe minut a da me neko ne sretne i pita da li se spremam za Katar. Ali, moramo da se ponašamo odgovorno, a kada dođe vreme, a doći će, brzo, onda ćemo razmišljati i o tome. U podsvesti verovatno neko razmišlja, ali nismo pričali o Kataru. To je sekundarna stvar za nas u ovom trenutku", poručio je Stojković i rekao da ekipa ima dodatnu odgovornost što će na tribinama biti mladost, oni pred kojima je budućnost i daćemo sve od sebe da im utakmica ostane u lepom sećanju.

Nadam se da je to dobra opomena i da ćemo svi zajedno biti pametniji, da ekipa u budućnosti dobije ispraćaje kakve zaslužuje, naglasio je Piksi.

Kapiten Srbije Dušan Tadić rekao je da su dve pobede cilj.

"Septembar je dobar mesec za igranje jer smo tek na početku sezone. Srećni smo što smo ovde, radujemo se utakmicama, nebitno da li je Liga nacija ili Mundijal. Najvažnije je da pobeđujemo. Ovo je sjajna generacija, selektor je napravio sjajnu hemiju i to je najvažnije", istakao je Tadić.

Komentari (0)

Sport