Fudbal

Srbija pobedila Švedsku u Ligi nacija, het-trik Aleksandra Mitrovića

Komentari

Autor: Euronews

24/09/2022

-

19:40

Srbija pobedila Švedsku u Ligi nacija, het-trik Aleksandra Mitrovića
Aleksandar Mitrović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je učešće u UEFA Ligi nacija. Ovaj put, u pretposlednjem kolu, pobeđena je Švedska rezultatom 4:1.

Srbija je pobedila posle preokreta, a apsolutni heroj je Aleksandar Mitrović, strelac tri gola za "orlove".

Ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija igraće za plasman u A diviziju Lige nacija. Srbija i Norveška imaju po 10 bodova i njihov međusobni duel odrediće ko će u viši rang.

Utakmica između fudbalera Norveške i Srbije biće odigrana u Oslu, u utorak, 27. septembra od 20.45.

Srbija je dobro počela duel sa Švedskom pred decom na tribinama stadiona "Rajko Mitić". Napadala je konstantno, ugrožavala gol protivnika, ali ipak prva primila gol.

Viktor Klaeson je majstorski matirao Vanju Milinković-Savića posle dodavanja Dejana Kuluševskog u 15. minutu.

Tada je na scenu stupio Aleksandar Mitrović.

Napadač Fulama je u 18. minutu izjednačio, posle centaršuta Andrije Živkovića.

Usledili su novi napadi srpskog tima, a dobra igra krunisana je novim golom u nadoknadi poluvremena. Opet je pogodio Mitrović, ovaj put na asistenciju kapitena Dušana Tadića.

Nije se dugo čekalo u drugom delu na novi gol. Mitrović je pogodio posle dodavanja Dušana Vlahovića, koga samog nije hteo gol protiv Švedske.

Pomoćni sudija je podigao zastavicu, dugo je bilo većano u VAR sobi da li je ofsajd, a na kraju je presuđeno da nije, pa je Srbija stekla ubedljivu prednost.

Pobedu je potvrdio Saša Lukić, prelepim golom u 70. minutu.

SRBIJA: Vanja Milinković-Savić - Mašović, Stefan Mitrović, Babić - Živković (od 46. Lazović), Lukić, Sergej Milinković-Savić, Kostić (od 84. Ilić), Tadić (od 84. S. Mitrović) - Vlahović (od 90. Jović), Aleksandar Mitrović (od 72. Račić).

ŠVEDSKA: Olsen - Lindelef, Hin, Sundgren - Svanberg, Klaeson (od 64. Elanga), Kajuste (od 46. Olson), Augustinson - Forsberg (od 74. Karlstrom), Kuluševski (od 84. Isak), Đekereš (od 64. Đekereš).

MN Press

 

70. minut - Novi gol za Srbiju! Strelac je Saša Lukić. "Orlovi" imaju osetnu prednost i grabe ka pobedi.

56. minut - Umalo Mitrović da da četvrti gol, 50. u dresu reprezentacije. Ipak, Olsen je ovaj put zaustavio udarac napadača Srbije.

48. minut - GOL!!! Srbija vodi 3:1, a strelac je ko drugi do Aleksandar Mitrović.

Vlahović je dodao do Mitrovića, koji je majstorski matirao Olsena. Bio je na ivici ofsajda, dugo je pregledavan snimak u VAR sobi, a na kraju je ustanovljeno da je pogodak regularan.

Srbija vodi na poluvremenu 2:1 zahvaljujući preokretu i golovima Aleksandra Mitrovića.

45. minut- GOOOOOL!!! Srbija vodi 2:1, a strelac je ponovo Aleksandar Mitrović. Tadić je centrirao iz kornera, a napadač Fulama fantastično je skočio i savladao Olsena.

44. minut - Opasan napad Švedske, ali bez pretnje po gol Srbije.

32. minut - Srbija propušta novu veliku priliku. Prelepo dodavanje Milinković-Savića do Vlahovića, koji promašuje veliku šansu. Nakon toga je lopta došla do Tadića koga je pogodila u butinu i lako je uhvatio Olsen.

21. minut - Neverovatan promašaj Dušana Vlahovića. Kostić je prošao po levoj strani i ubacio do napadača Juventusa, koji je za malo bio neprecizan.

18. minut - Gol! Gol! Gol! Srbija je izjednačila na 1:1. Strelac je Aleksandar Mitrović. Živković je centrirao, a Mitrović je fenomenalno skočio, nadskočio je Danijela Sundgrena i savladao golmana Olsena.

15. minut - Švedska vodi 1:0... Strelac je Viktor Klaeson. Kuluševski je "okrenuo" Stefana Mitrovića i dodao do Klaesona, koji je ostao jedan na jedan sa golmanom Vanjom Milinković-Savićem i efektno ga savladao.

14. minut - Ogromna šansa za Srbiju! Tadić je centrirao sa leve strane, a Andrija Živković je potpuno neometan šutirao sa desne ivice peterca, ali daleko od gola.

8. minut - Prvi žuti karton. Dušan Vlahović je zaustavljen u kontranapadu, a Hin je kažnjen javnom opomenom. 

5. minut - Prvi ozbiljan napad Srbije! Kostić je probio po levoj strani, Mitrović je loše zahvatio loptu, nakon toga je šut jednog od igrača domaćeg tima završio pored gola, a i prekinuta je igra jer je lopta napustila teren. Bez promene rezultata.

Komentari (0)

Sport