Fudbal

Francuska nemoćna u Kopenhagenu: Skov Olsen i Dolberg doneli trijumf Danskoj

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2022

-

22:45 >> 22:47

Francuska nemoćna u Kopenhagenu: Skov Olsen i Dolberg doneli trijumf Danskoj
Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP - Copyright Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Danske je na stadionu u Kopenhagenu savladala selekciju Holandije sa 2:0 u okviru šestog kola Lige nacija. Danska sada zauzima drugo mestu u grupi, Francuska treće sa samo bodom više od Austrije, dok je prvoplasirana Hrvatska.

Uprkos brojnim kadrovskim problemima koje Didije Dešan ima, njegov tim je svakako bio favorit pre početka meča. Ipak, Danci su znali šta hoće i vrlo mudro su uspeli to i da ispune. Do vođstva su došli u 34. minutu preko Kaspera Dolberga. Kristijan Eriksen je poslao loptu na bok ka Damsgoru, koju je je ubacio pred gol Francuske, gde se našao sjajni Dolberg i pogodio za 1:0. Alfons Areola nije imao nikakve šanse.

Drugi pogodak viđen je samo četiri minuta kasnije. Kristijan Eriksen je centrirao iz ugla na drugu stativu, odakle je Joakim Andersen vratio loptu pred gol, odakle je Tomas Dilejni odigrao povratnu za Skova Olsena, koji je na vrhunski način zahvatio loptu i duplirao prednost svog tima.

U drugom poluvremenu Francuska je pokušavala da se vrati u meč, ali nije uspela za šta je najzaslužniji bio neverovatnih Kasper Šmajhel. Jedan od najboljih fudbalera sveta, Kilijan Mbape, sigurno će neko vreme sanjati danskog golmana koga nikako nije uspevao da savlada. 

Najpre je u 67. minutu dobio sjajan pas od Antoana Grizmana i istrčao jedan na jedan sa Šmajhelom, ali je Danac odlično reagovao i zaustavio pokušaj. Nepun minut kasnije, nakon odbitka lopta se odbila do Mbape koji je ponovo šutirao, a Šmajhel još jednom bez problema odbranio. Vrhunac ove situacije videli smo u 70. minutu kada je Kolo Muani glavom spustio loptu napadaču Pari sen Žermena, a ovaj šutirao sa nešto manje od deset metara, ali je fenomenalni Šmajhel uhvatio ''živu'' loptu.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja te su sva tri boda ostala u Danskoj. 

Liga Nacija, šesto kolo

A divizija, danas

Grupa 1

Austrija - Hrvatska 1:3
/Baumgartner 9 - Modrić 6, Livaja 69, Lovren 72/

Danska - Francuska 2:0

/Dolberg 33, Skov Olsen 39/

Grupa 4

Holandija - Belgija 1:0
/Van Dajk 73/

Vels - Poljska 0:1
/Sviderski 57/

C divizija, danas

Grupa 1

F. Ostrva - Turska 2:1
/Davidsen 51, Edmundson 59 - Girler 89/

Luksemburg - Litvanija 1:0
/Rodrigez 88/

Grupa 3

Azerbejdžan - Kazahstan 18.00 (TV Arena sport 1)

Slovačka - Belorusija 18.00 (TV Arena Premium 1)

D divizija, danas

Grupa 1

Andora - Letonija 15.00 (TV Arena Premium 3)

Moldavija - Lihtenštrajn 15.00 (TV Arena Premium 2)

Komentari (0)

Sport