Fudbal

Belingem želja Reala, Madriđani ga savetuju da ne obnavlja ugovor sa Borusijom

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2022

-

19:54

Belingem želja Reala, Madriđani ga savetuju da ne obnavlja ugovor sa Borusijom
Džud Belingem - Copyright Tanjug/(AP Photo/Martin Meissner)

veličina teksta

Aa Aa

Džud Belingem, vezni igrač Borusije iz Dortmunda je na meti najvećih evropskih klubova, ali prema pisanju "Marke", Real Madrid je već započeo proces za njegovo dovođenje narednog leta.

Prvi kontakti Reala i 19-godišnjeg engleskog reprezentativca su počeli početkom godine uz savet da ne potpisuje produžetak saradnje sa Borusijom, kao da su pretpostavljali da će mu nemački klub to i ponuditi prošlog meseca. 

Belingem je poslušao dobijene savete, jer niti je produžio ugovor sa Borusijom, niti je prihvatao ponude za pregovore a javljali su se Mančester siti i Liverpul.

Real ništa ne radi preko noći, već je još prošle godine napravio jasan plan za smenu generacija u veznom redu jer se zna da Toni Kros odlazi na kraju sezone, a već je otišao Kazemiro. Luka Modrić je izrazio želju da ostane, a kako igra svi su u Madridu srećni što ga imaju.

Prema planu, vezni red Madriđana naredne sezone trebalo bi da čine Luka Modrić, Valverde, Kamavinga, Čuameni i Belingem. 

Borusija iz Dortmunda ne želi za mali novac da izgubi Engleza koga su za 25 miliona evra doveli 2019. godine iz Birmingema. Za sada su obezbeđeni ugovorom do 2025. godine i činjenicom da ne postoji klauzula za raskid, nego svaki zainterssovani klub mora da pregovara oko visine obeštećenja. "Milioneri", koji su u dobrim odnosima sa Realom, planiraju da zarade između 80 i 100 miliona na Belingemu.

Komentari (0)

Sport