Fudbal

Remi Engleske i Nemačke na Vembliju: Dva penala i šest golova u drugom poluvremenu

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2022

-

22:49

Remi Engleske i Nemačke na Vembliju: Dva penala i šest golova u drugom poluvremenu
Tanjug/ AP Photo/Alastair Grant - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalske reprezentacije Engleske i Nemačke remizirali su na Vembliju rezultatom 3:3 u okviru šestog kola Lige nacija. Izabranici Gereta Sautgejta su se na ovaj način oprostili od A divizije, s obzirom na to da tokom čitavog ciklusa nisu ostvarili niti jednu pobedu.

Nemci su bili bolja ekipa tokom cele utakmice, ali je na kraju par momenata nepažnje moglo da ih košta. Bolje su ''Panceri'' otvorili meč i diktirali tempo tokom čitavog prvog dela, ali nisu mogli do gola.

Vodeći gol viđen je u 50. minutu, kada je štoper Mančester junajteda, Hari Megvajer nagovestio niz kardinalnih grešaka. Najpre je dao loptu u noge Džamalu Musijalu, koga je nekoliko sekundi kasnije nespretno oborio i tako omogućio jedanaesterac protivniku. Odgovornost je preuzeo Ilkaj Gundogan i poslao Nika Poupa u jednu a loptu u drugu stranu.

Drugi gol je bio najlepši momenat meča. Igrao se 67. minut kada je Timo Verner uposlio Kaija Haverca, koji se namestio i sa nešto više od 16 metara fantastično pogodio za 2:0. Ponovo je golu prethodila greška Harija Megvajera koji je iz nepoznatog razloga driblao na protivničkoj polovini, nakon čega je usledila kontra Nemačke.

Ipak, nekoliko minuta kasnije Engleska je smanjila na 2:1. Ris Džejms je centrirao, a lopta je prošla kroz čitav šesnaesterac i odbila se do Luka Šoa, koji ju je sa druge stative poslao iza leđa Marka Andrea Ter-Štegena.

Samo tri minuta bilo je potrebno Englezima da dođu do izjednačenja, a u glavnim ulogama bili su igrači koji su neposredno pre toga ušli sa klupe. Bukajo Saka se prošunjao kroz odbranu gostiju i prosledio loptu do Mejsona Maunta, koji je odlično šutirao i zatresao mrežu Nemačke.

Imali su domaći inicijativu narednih desete minuta, a onda se desio neoprezan start Nika Šloterbeka nad Žudom Belingemom i sudija Makeli je nakon asistencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Hari Kejn i neodbranjio šutirao, pa je tako selekcija Gereta Sautgejta došla do potpunog preokreta.

Međutim, to nije bio kraj uzbuđenjima. Igrao se 87. minut kada je Liroj Sane šutirao sa nekih 25 metara, nakon čega je Nik Poup loše reagovao i odbio loptu samo do Haverca, koji je na taj način došao do svog drugog pogotka na meču.

Bukajo Saka je mogao da izraste u pravog heroja u završnici meča, kada je istrčao kontru i odlično šutirao, ali je Ter-Štegen maestralno reagovao i vrhovima prstiju poslao loptu u korner.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, te je meč završen podelom bodova.

Liga Nacija, šesto kolo

A divizija

Grupa 3

Engleska - Nemačka 3:3
/Šo 71, Maunt 75, Kejn 83p - Gundonag 52p, Haverc 67, 87/

Mađarska - Italija 0:2
/Rasparodi 27, Dimarko 52/

B divizija

Grupa 3

Crna Gora - Finska 0:2
/Antman 47, Kauman 53/

Rumunija - BiH 4:1
/Man 38, Puškaš 73, 86 Ratiu 79 - Džeko 77/

C divizija

Grupa 4

Gibraltar - Gruzija 1:2
/Anesli 75 - Kvaračkelija 19p, Citaišvili 48/

S. Makedonija - Bugarska 0:1
/Despodov 50/

D divizija

Grupa 2

San Marino - Estonija 0:4
/Anijer 38, 78 Teniste 56, Sapinen 66/

Komentari (0)

Sport