Fudbal

Šok u Sremskoj Mitrovici: Radnički preko Partizana do osmine finala Kupa

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2022

-

17:11 >> 17:36

Šok u Sremskoj Mitrovici: Radnički preko Partizana do osmine finala Kupa
Šok u Sremskoj Mitrovici: Radnički preko Partizana do osmine finala Kupa - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Radnički je u Sremskoj Mitrovici ostvario najveći uspeh u istoriji kluba, kada je u šesnaestini Kupa Srbiji izbacio Partizan nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnom delu bilo je 1:1, dok je domaći tim u penal seriji bio bolji sa 2:0, pošto su crno-beli promašili dva puta promašili, a Mihailo Dragićević im je dva puta odbranio udarce.

Mnogi navijači Partizana ne pamte bruku sličnu ovoj koja se crno-belima dogodila u Sremskoj Mitrovici. U pitanju je najgori rezultat "parnog valjka" u nacionalnom Kupu još od 1996. i čuvene eliminacije od BSK Batajnice (1:2). Od tog šokantnog julskog poraza prošlo je više od 26 godina. BSK je bio jedini klub koji uspeo da eliminiše Partizan u prvoj rundi Kupa (od raspada SFRJ), a od danas se time može pohvaliti i Radnički.

Klub iz Humske je već pet godina bez titule i rezultati u Kupu su za to vreme bili jedina slamka spasa za aktuelnu upravu i navijače. Pošto je osvojio četiri uzastopna trofeja, u prethodne tri godine Partizan je stizao do finala, gde je gubio od Vojvodine i dva puta od Crvene zvezde. "Parni valjak" je, inače, igrao u poslednjih osam finala, a prvo u tom nizu izgubio je od Čukaričkog. Ove sezone više neće brinuti o masovnijem domaćem takmičenju…

Iako meč nije bio preterano uzbudljiv, Partizan je tokom većeg dela bio bolji rival i nije bilo naznaka da bi Radnički mogao da ga ugrozi. Ipak, morali su crno-beli ranije da postignu drugi pogodak i osiguraju svoj plasman u narednu rundu. To nisu uspeli da urade i zbog toga su na ovaj način kažnjeni.

Partizan je dobro otvorio meč i do pogotka je došao već u 18. minutu. Dijabate je sa levog boka odigrao do Patrika Andradea, koji je veoma precizno šutirao sa ivice šesnaesterca i zatresao mrežu domaćina.

Mogli su Beograđani i do drugog pogotka u prvom poluvremenu, ali se isprečila stativa. Igrao se 44. minut kada je Kristijan Belić na sjajan način proigrao Rikarda Gomeša, a ovaj odlično šutirao iz prve, međutim nije imao sreće i lopta je pogodila okvir gola.

Delovalo je da će crno-beli odneti pobedu i plasirati se u osminu finala, ali su kapitulirali u sudijskoj nadoknadi. Nikola Ristović je odlično prošao po levom boku i poslao loptu na drugu stativu, odakle je Đorđe Petrović savladao Milana Lukača i smestio loptu u mrežu. Pošto je nakon regularnog dela utakmice bio nerešen ishod, usledili su jedanaesterci.

Spasovjević je otvorio penal seriju i na veoma lucidan način savladao Lukača. Potom je Rikardo preuzeo odgovornost i odlično šutirao, ali je mladi Dragićević fenomenalno reagovao i odbranio penal iskusnom napadaču. Sledeći je bio Petrović kome je Lukač zamalo odbranio, ali nije imao sreće pošto se lopta odbila od stativu i ušla u gol. Drugi penal za Partizan izveo je Živković, ali je i on promašio. Šutirao je snažno i pogodio prečku. Međutim, crno-bele je u igru vratio Kovačević koji je šutirao daleko preko gola. Treći promašeni penal za redom Partizana bilo je delo kapitena Uroševića, koji je šutirao pored leve stative. Ipak, crno-beli su ponovo vraćeni u igru kada je Spasojević šutirao preko gola. Sve je bilo gotovo kada je i Andrade propustio priliku da pogodi za bele tačke i Radnički je prošao dalje.

Epitet igrača utakmice je bez ikakve sumnje poneo talentovani golman Radničkog, Mihailo Dragićević, koji dva puta uspeo da odbrani jedanaesterac. crno-belima, po jednom Rikardu i Uroševiću i na kraju ostane nesavladan u penal seriji.

RADNIČKI SM: Dragićević - Protić, L.Ivić, Ignjatović, Petović, Pius (od 73. Marinković), Milinković (od 85. Bačanin), Đorđević, S.Ilić (od 46. Ristović), Spasojević, Grbović (od 76. Gajić)

PARTIZAN (4-2-3-1): Lukač - Živković, Urošević, Marković, Šehović (od 88. Filipović) - Belić, Traore - Terzić (od 69. Lutovac), Andrade, Dijabate - Rikardo

Komentari (0)

Sport