Fudbal

Arsenal slavio u derbiju Londona: Totenhem apsolutno nemoćan protiv Artetinog tima

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2022

-

15:22

Arsenal slavio u derbiju Londona: Totenhem apsolutno nemoćan protiv Artetinog tima
AP Photo/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

​Arsenal je u derbiju severnog Londona potpuno nadigrao Totenhem i slavio sa 3:1 u okviru devetog kola engleske Premijer lige. Prelomni momenat meča bio je definitivno crveni karton Emersona Rojala.

Arsenal je sjajno otvorio meč i u prvih 10 minuta je napravio nekoliko ozbiljnih šansi, pri čemu je gol Totenhema konstnantno bio pod opsadom.

Do vođstva je domaćin došao već u 20. minutu preko Tomasa Partija. Ben Vajt je odložio loptu do reprezentativca Gane koji je na fenomenalan način zahvatio loptu i sjajno pogodio za 1:0.

Ipak, izjednačenje je usledilo samo desetak minuta kasnije. Totenhem je bio u kontri kada je Rišarlison poslao loš pas koji je u velikoj meri usporio napad. Ipak, loša reakcija Granita Džake prouzrokovalo je da lopta dođe do Rišarlisona, koga je oborio Vilijam Saliba, nakon čega je sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Hari Kejn i rutinski pogodio i doneo izjednačenje.

Novo vođstvo Arsenala počelo je od 49. minuta. Bukajo Saka je sa desne strane solidno šutirao, ali je Hugo Ljoris bio dobro postavljen i uspeo je bez većih poteškoća da odbrani udarac. Ipak, odbio je loptu direktno ispred sebe, gde je bio Kristijan Romero koga je ona pogodila u koleno, što je iskoristio Gabrijel Žezus i zatresao mrežu.

Arsenal je sve više i više utvrđivao svoju vladavinu na terenu, koja je i definitivno ozvaničena crvenim kartonom Emersona Rojala. Brazilac je u 62. minutu sa leđa nagazio Gabrijela Martinelija po zglobu, nakon čega je direktno isključen.

Naravno, samo pet minuta kasnije domaćin je došao i do trećeg gola. Martineli je u 67. minutu uneo loptu sa levog boka i prosledio je do Granita Džake, koji se lepo snašao i poslao loptu iza leđa Huga Ljorisa.

U narednom kolu Arsenal dočekuje Liverpul, dok će pre toga igrati meč Lige Evrope protiv Bodo/Glimta. Sa druge strane, Totenhem narednim če igra protiv Ajntrahta u Ligi Evrope, nakon čega će gostovati Brajtonu u okviru Premijer lige.

Premijer liga, deveto kolo.

Subota:

Arsenal - Totenhem 3:1
/Parti 20, Žezus 49, Džaka 67 - Kejn 31p/

16:00 Fulam - Njukasl (A2P)

16:00 Liverpul - Brajton (A3P)

16:00 Kristal Palas - Čelsi (AS1)

16:00 Bornmut - Brentford (AS3)

16:00 Sautempton - Everton (AS6)

18:30 Vest Hem - Vulverhepton (A3P)

Nedelja:

15:00 Mančester siti - Mančester junajted (A1P)

17:30 Lids - Aston Vila (AS2)

Ponedeljak:

21:00 Lester siti - Notingem forest (A1P)

Standings provided by SofaScore

Komentari (0)

Sport