Fudbal

Zvezda ubedljiva protiv Mladosti: Majstor Ivanić osvojio "Karađorđe"

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2022

-

18:58

Zvezda ubedljiva protiv Mladosti: Majstor Ivanić osvojio "Karađorđe"
Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je sigurnom igrom, uz majstorske golove Mirka Ivanića i mirnoćom Aleksandra Kataija i Kange (sa penala) pobedila Mladost GAT u Novom Sadu 4:0 (1:0) u 13. kolu Mozzart bet Superlige i učvrstila je vođstvo na tabeli.

Igrali su gosti dosta dobro, diktirali su ritam, konotrlisali igru, a jije ih poremetio i neiskorišeni penal u 5. minutu. Napravili su dobru uvertiru pred evropski meč 3. kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša u četvrtak.

Crvena zvezda je odlučno ušla u meč, nije imala praznog hoda, a na kraju prvog delu imala je prednost od "samo" 1:0 jer je golman Mladosti Aleksa Milojević branio sjajno, a na samom startu je zaustavio jedanaesterac Aleksandru Pešiću.

Mirko Ivanić je u 2. minutu bio fauliran unutar šesnaesterca, sudija Živković je na poziv VAR sobe pregledao snimak i pokazao na belu tačku. Pešić nije loše šutirao, ali je Milojević pročitao stranu i odbranio penal.

Nije taj detalj poremetio crveno-bele, nastavili su da napadaju, a u 12. minutu su i poveli majstorskim golom Mirka Ivanića. Dobio je povratnu loptu od Erakovića i sa 22 metra je snažnim, a tehničkim udarcem poslao u sam gornji ugao.

Domaćin je napadao koliko mu je Zvezda dozvolila, a dozvolila mu je premalo da bi ugrozio Borjana. Na drugoj strani Milojević je nastavio da briljira, branio je udarce Bukarija, Kange, Mitrovića, a lepu priliku promašio je i Pešić.

Trener Miloš Milojević imao je razloga za  zadovoljstvo zbog igre, ali i nezadovoljstvo zbog povrede štopera Milunovića u 30. minutu koji se požalio na bolove u listu desne noge.

Ušli su na poluvremenu Katai i Ben, Zvezda je imala kontrolu igre, ali ne i dobre ofanzivne akcije sve do 70. minuta. Onda je Gelor Kanga otvorio kontru, spojio Bena sa golom, ali iskusni napadač nije šutirao iskosa sa desne strane već je video na drugoj statiovi Aleksandra Kataija, nesebično mu je asistirao i tu pomoći nije bilo. 

Mladost je pala posle drugog gola, a Mirko Ivanić je odličnu partiju krunisao i drugim golom. Kanga je izveo korner po zemlji, Katai je propustio loptu, a Ivanić pored iznenađenih igrača domaćina levicom je poslao loptu u mrežu.

Samo tri minuta kasnije, golman Milojevič je faulirao Mitrovića, a Gelor Kanga je bio daleko sigurniji realizator od Pešića, za 4:0.

Mladost GAT - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Strelac: Ivanić u 12. i 83, Katai u 70. i Kanga u 87 minutu iz penala. Stadion: "Karađorđe". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Aleksandar Živković.

Mladost GAT: Milojević - Mijić (od 21. Mandić), Kovačević, Tanasijević, Stanković (od 46. Mlađović) - Maksimović, Jočić - Popović, Dimitrov (od 62. Arsić), Radoman (od 62. Miladinović) - Vidakov (od 72. Katanić).

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Milunović (od 31. Pankov), Dragović, Rodić (od 78. Srnić) - Kangva (od 66. Mijailović), Kanga - Bukari (od 46. Katai), Ivanić, Mitrović - Pešić (od 46. Ben).

Standings provided by SofaScore

Komentari (0)

Sport