Fudbal

Partizan efikasan u derbiju: Natho golovima i asitencijom precrtao Vojvodinu

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2022

-

20:54

Partizan efikasan u derbiju: Natho golovima i asitencijom precrtao Vojvodinu
Natho i Rikardo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Očekivao se derbi, a na terenu je igrao samo Partizan. Crno-beli su u derbiju 13. kola Mozzart bet Superlige igrački i rezultatski deklasirali Vojvodinu 4:1 (2:0) i tako prebrisali šokantnu eliminaciju u Kupu Srbije, a najavili dorbu formu pred meč sa Kelnom u četvrtak (21.00, TV Arena Premium 1).

Novosađani su igrali koliko im je Partizan dozvolio, a s druge strane greškama su dali "forsu" crno-belima koji su poklone iskoristili a zatim rutinski stigli do ubedljivog trijumfa. Igrač utakmice svakako je bio Bibras Natho, koji je postigao dva gola, asistirao Filipoviću za treći gol, ali je kontrolisao igru i razvijao odlične napade. 

Očekivao se neizvestan derbi, ali je u Humskoj igrao samo Partizan. Veoma dobro su delovali crno-beli od starta, nametnuli su svoj ritam, probijali goste i preko bokova i kroz sredinu i oprvi deo dobili "samo" sa 2:0.

Kažemo samo sa 2:0, jer su pored dva gola postigli još dva koja su bila poništena zbog ofsajda (Rikardo i Marković), imali još nekoliko dobrih akcija i šuteva.

A, golove su crno-beli postigli posle grubih grešaka defanzivaca Vojvodine. Traoreov kratak pas ka golmanu Careviću uspeo je da izblokira Rikardo, a Natho je samo poslao loptu u praznu mrežu. Jeličić je prvo napravio taktičku grešku, a zatim i srušio Rikarda u šesnaestercu. Natho ne greši sa penala, pa je već u 23. minutu bilo 2:0! 

Kada je Jeličić u 27. minutu zaradio drugi žuti karton zbog faula na sredini terena, bilo je samo pitanje sa koliko će golova slaviti crno-beli.

Natho je posle dva gola zabeležio i asistenciju. Sjajno je izveo korner na prvu stativu a Aleksandar Filipović je u maniru golgetera smestio udarcem glavom loptu u mrežu.

Rutinski je Partizan završio meč, mogao je Andrija Pavlović da se upiše u strelce, a kolonu "šutevi u gol" za goste popunio je Mirko Topić, da bi za 60 sekundi videli dva gola na obe strane. Prvo je Uroš nikolić pokazao majstorluk za slobdone udrace, kada je "kiflu" poslao u mrežu Popovića sa 22 metra, da bi Samed Baždar ubrzo vratio plus "tri" pretrčavši pola terena uz sigurnu realizaciju. 

 

Standings provided by SofaScore

 

Komentari (0)

Sport