Fudbal

Omladinska LŠ: Zvezda otpisala Omoniju, naredni rival Az Alkmar

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2022

-

18:18

Omladinska LŠ: Zvezda otpisala Omoniju, naredni rival Az Alkmar
Omladinci Crvene zvezde - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Omladinci Crvene zvezde pobedili su Omoniju i u revanšu prvog kola omladinske Lige šampiona (staza šampiona) u Larnaki 2:1 (2:0) i plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija gde ih čeka holandski AZ Alkmar, koji je eliminisao Šamrok.

Stigla je Crvena zvezda u Larnaku sa malom prednošću iz Beograda (1:0), i dobro je otvorila meč. Konotrlisalli su Beograđani igru kroz posed i čekali priliku da nađu pukotinu u odbrani Omonije. Nisu dugo čekali crveno-beli da kazne Kiprane, već u 18. minutu je na Brajićev pas Vukičević  je zatresao mrežu i počeo da taba stazu za prolazak u drugo kolo.

Nastavili su crveno-beli da igraju dobro, nisu čuvali prednost pa su u najboljem momentu duplirali prednost. Matić je izveo prekid a Luka Stojsavljević je u 44. minutu povisio na 2:0. 

Omonija je krenula na sve ili ništa u nastavku i već u 51. minutu preko Nepfitua smanjila prednost crveno-belih. Izdržali su igrači Zvezde i naredni desetominutni pritisak, pa su ponovo preuzeli kontrolu nad utakmicom. Miladinović je dobro branio, odbrana je bila stamena, pa su izabranici trenera Zorana Rendulića zabeležili i drugu pobedu nad prvakom Kipra.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: J. Miladinović - Nedeljković, Leković, Vidojević, Marić - Lečić (od 46. Đurić), Stanković, Vukičević (od 72. Bošković) - Matić (od 90+5 Radonjić), Brajić (od 89. Radujko), Stojsavljević (od 46. S. Miladinović).

Komentari (0)

Sport