Fudbal

Selektor Stojković posle žreba: Srbija će igrati na EURO 2024. posle 24 godine

Komentari

Autor: Euronews

09/10/2022

-

13:14 >> 13:31

Selektor Stojković posle žreba: Srbija će igrati na EURO 2024. posle 24 godine
Selektor Stojković posle žreba: Srbija će igrati na EURO 2024. posle 24 godine - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska selekcija Srbije imala je zaista povoljan žreb u kvalifikacijama za EURO 2024. godine jer je po kvalitetu favorit u Grupi "G" u kojoj su Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija.

Selektor Dragan Stojković pred žreb je za TV Arena sport nije imao posebnih želja, ali je posle žreba bio veoma zadovoljan i miran. I zbog rivala i zbog činjenice da će imati dva meča manje jer u grupi ima samo četiri rivala. 

"Srbija želi da se nađe u Nemačkoj", rekao je Stojković pre žreba, a ponovio je isto i posle njega.

"Nema potrebe za osmehom, rekao sam i ranije da ko god dođe u grupu mi imamo svoje ciljeve. Nema prevelike priče. Ovo je vrlo otvorena grupa, pa skoro pa komšijska grupa, možemo svuda autobusom da idemo, da uštedimo koji dinar", našalio se Stojković.

Nije mnogo govorio o rivalima.

"Fokusaian sam na Srbiju, ali naravno da moramo da imamo određene informacije o rivalima. Imamo dovoljno vremena da se isprate sve ekipe i da se dođe do analize sa kim to stvarno igramo".

Selektor se video sa Dejanom savićevićem, predsednikom FS Crne Gore i selektorom Bugarske Mladenom Krstajićem.

"Video sam se sa mnogo ljudi usput. Da, video sam Deju Savićevića i Mladena Krstajića. Svi smo mi prijatelji i srešćemo se u ulozi protivnika, Sve je to fudbal".

Nedavno je sa Savićevićem ručao u Crnoj Gori.

"Nismo tada pričali o ovome. Možda se provuklo da "ne bi trebalo da budemo u istoj grupi". Međutim, biće to jedno dorbo druženje i u Podgorici i u Beogradu".

Javnost očekuje prvo ili drugo mesto, a Stojković je na pomenu baraž reagovao kao i pred meč sa Portugalijom.

"Kakav baraž? Ne razmišljam o baražu. Naš cilj je da idemo u Nemačku i fokusirani smo na to. O trećem mestu ne razmišljamo. Učinićemo sve da Srbija posle 24 godine bude na EP. Respektujemo sve, ali pitamo se mi. Biće sve to u redu".

Ljubinko Drulović je u studiju Arene pogodio grupu, a Piksi mu je čestitao na tome uz svoj komenar.

"Zato je u stručnom štabu. Čovek je baba Vanga. Super, čestitam mu na tome. Još samo da pogodi šta ćemo u Kataru da napravimo". 

Žreb je arhiviran, ceo fokus je za Stojkovića  na Mundijalu u Kataru.

"Najvažnije je Doha, Katar, Mundijal. Biće par dana priče o žrebu, komentara. Hoćemo li da idemo na EURO - hoćemo. Možemo li da odemo - možemo. Da li ćemo na EURO - ići ćemo", u svom stilu je zaključio Stojković za TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport