Fudbal

Selektor Mađarske: Pred nama je serija teških utakmica

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2022

-

16:29

Selektor Mađarske: Pred nama je serija teških utakmica
Marko Rosi - Copyright AP Photo/Michael Sohn, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Mađarske, Italijan Marko Rosi, izjavio je danas da očekuje teške mečeve u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.


Žrebom je ranije danas odlučeno da u grupi G kvalifikacija za EP 2024. budu Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Litvanija.

"Mogli smo da dobijemo mnogo težu grupu, ali naravno da je mogla da bude i lakša grupa. Ne sme da nas zavara činjenica da smo mi izvučeni iz najjačeg šešira. Srbija je ispred nas na rang listi FIFA, a igraće i na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. Dobro poznajemo srpske fudbalere, kao i reprezentacije Crne Gore i Bugarske. Nedavno smo igrali protiv njih, ali moram da podsetim da se odnos snaga u današnjem fudbalu može promeniti za dve-tri godine", rekao je Rosi posle žreba u Frankfurtu, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Mađarske.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je najavila da će naknadno da objavi raspored utakmica u kvalifikacijama za EP 2024, koje će biti odigrane od marta do novembra naredne godine.

"Pred nama je serija teških utakmica. Moramo da razmišljamo od meča do meča. Na tim utakmicama moramo da damo sve od sebe", dodao je Rosi.
 

Komentari (0)

Sport