Fudbal

Partizan deklasirao Voždovac: Rikardo i Natho blistali na "krovu"

Komentari

Autor: Euronews

09/10/2022

-

21:29

Partizan deklasirao Voždovac: Rikardo i Natho blistali na "krovu"
Partizan deklasirao Voždovac: Rikardo i Natho blistali na "krovu" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana ubedljivo su pobedili Voždovac u gostima 4:0 u 14. kolu Mozzartbet Superlige.

Iako je pre utakmice vladao izvestan strah u redovima crno-belih zbog veštačke trave i tradicionalno teškog terena, "parnji valjak" se večeras odlično snašao na "Krovu", gde je već nakon pola sata rešio pitanje pobednika. 

S obzirom na visoku prednost gostiju, Partizan je u drugom poluvremenu "smanjio gas" i čuvao energiju za predstojeće izazove na evrosceni, gde ga već za četiri dana u Humskoj očekuje važan duel sa Kelnom u Ligi konferencija.

Utakmicu su obeležili dvostruki strelac Rikardo Gomeš, kao i Bibars Natho, koji je upisao dve asistencije. Golove za crno-bele postigli su Menij i Terzić, koji je u 90. minutu postavio konačnih 4:0.

Crno-beli su nakon nekoliko minuta "opipavanja terena" zatresli mrežu rivala, a prvi pogodak postigao je Rikardo posle sjajne asistencije Dijabatea sa levog boka.

Posle nekoliko uzbuđenja pred golom Voždovca, Partizan je u 22. minutu povisio rezultat na 2:0, a strelac je ponovo bio Rikardo nakon iskusne reakcije Natha. To je centaforu crno-belih ujedno bio i 10. pogodak u prvenstvu, a ukupno 14. u svim takmičenjima.

Do trećeg gola i nedostižne prednosti gostiju nije se dugo čekalo. Već u 27. minutu izabranici Gordana Petrića su i definitivno rešili pitanje pobednika. Menig je postigao četvrti gol u sezoni, a Natho se po drugi put na utakmici našao u ulozi asistenta.

Tempo u drugom delu utakmice je znatno opao u odnosu na prvo poluvreme. Uglavnom se igralo na sredini terena uz nešto blažu incijativu Partizana. Osim dobre šanse Pavlovića kada je sa nekoliko metara promašio prazan gol, nije bilo previše uzbuđenja, sve do samog kraja utakmice kada je Terzić postavio konačan rezultat.

Tim iz Humske nakon 12 kola ima 27 bodova i nalazi se na četvrtom mestu tabele. Voždovac, koji ima dve utakmice zauzima šestu poziciju Mozzartbet Superlige.

 

Komentari (0)

Sport