Fudbal

Prodaje se lopta kojom je Maradona postigao gol "Božijom rukom": Očekuje se da će koštati 2,8 miliona evra

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2022

-

12:32

Prodaje se lopta kojom je Maradona postigao gol "Božijom rukom": Očekuje se da će koštati 2,8 miliona evra
Prodaje se lopta kojom je Maradona postigao gol "Božijom rukom": Očekuje se da će koštati 2,8 miliona evra - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Dres legendranog Dijega Maradone u kojem je pistigao dva, možda i najpoznatija gola u istoriji Mundijalana, tokom poufinalnog susreta protiv Enegleske u Meksiku 1986. godine, prodat je za 8,5 miliona evra,  sada će se na aukciji naći i lopta sa tog susreta.

Ona je do sada bila u vlasništvu sudije Ali Bin Nasera iz Tunisa koji je delio pravdu na tom meču i koji nije video da je Argenitanc pvi gol postigao rukom.

Taj pogodak je poznat od nazivom "Božija ruka" kako ga je sam Maradona nazvao, a istorijiski je  drugi gol sa tokg meča kad je jedan od najboljih igrača u istoriji povukao loptu sa svoje polovine, prešao celu odbranu Engleza i savladao Petera Šiltona.

Tunišanin tvrdi da je u pitanu originalna lopta i da ju je on poneo kući nakon što je završena pomenuta utakmica u Meksiku.

"Ova lopta je deo istorije fudbala i mislim da je pravo vreme da je pustim u svet. Nadam se da će onaj ko je bude otkupio biti u poziciji da je podeli sa svima nama", rekao je Bin Naser, aludirajući da bi ona trebalo da bude izložena u muzeju.

Aukcija je zakazana za 16. novembar, a očekuje se da bi lopta mogla da bue prodata za 2,8 miliona evra.

Komentari (0)

Sport