Fudbal

Dijabate i Rikardo Gomeš srušili Keln i doneli miris proleća u Humsku

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2022

-

20:47

Dijabate i Rikardo Gomeš srušili Keln i doneli miris proleća u Humsku
Dijabate i Rikardo Gomeš srušili Keln i doneli miris proleća u Humsku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Miris proleća se oseća u Humskoj posle nove veoma dobre igre Partizana i druge pobede nad Kelnom u četvrtom kolu "D" grupe Lige konferencija, ovog puta ubedljivije nego pre sedam dana - 2:0 (1:0). Fuseni Dijabate i Rikardo Gomeš golovima su ukrasili pobedu, ali trijumf je došao kao plod timskog rada i visprenosti trenera Gordana Petrića koji je tačno znao kakav meč želi i kako da dođe do trijumfa koji crno-bele ostavlja na čelnoj pozicji sa realnim šansama da osvoji čak i prvo mesti u "D" grupi Lige konferencija.

Partizan je znao kako se igra protiv Kelna, za razliku od prvog meča, crno-beli su pred svojim navijačima bili ubedljiviji u nekim segmetnima, pre svega taktičkoj postavci, energiji, koncentraciji i duelima, a iskorostili su prvi veliki kiks gostiju i došli do prednosti već u 15. minutu. Golman Popović je ispucao loptu ka Dijabateu, štoper Hubers je bio bliži lopti, nije je najbolje primirio, a onda je uradio ono što se ne sme. Nespretno je pokušao da ispuca loptu i zadrži je na terenu, ona je krenula ka golu, Dijabate je iskoristio poklon, stigao do pet metara od Švebea i zakucao ju je u mrežu.

Keln ni večeras u Humskoj nije imao adekvatnu igru za Partizan, ostao je bukvalno bez prave prilike, ako ne računamo dobru poziciju Dica (sam na 11 metara) i trećeligaški pokušaj udarca. Nije im pomogao ni petominutni prekid, kada je sudija Rojšrajber zbog gustog dima posle druge bakljade "grobara" povukao ekpe sa terena na pet minuta u 32. minutu.

Pauza je samo koristila domaćinu da uspostavi još bolju kontrolu meča i velika je šteta što u devetom minutu nadoknade Kvinsi Menig nije postigao drugo gol. Dobio je dobar pas od Uroševića, sa leve strane je povukao loptu "unutra" i sa visine penala snažno šutirao. Hubers je ušao u blok i od njega se lopta odbila u prečku. Šteta, ali crno-beli su zaslužili prednost protiv Nemaca.

Očekivala se reakcija Kelna u drugom delu, ali Partizan u timu ima nezaustavljivog Rikarda Gomeša. Sam je izborio korner, a posle njega, lopta se dobila do Uroševića, koji je izveo pravu minijaturu u petercu, centrirao na drugiu stativu odakle je golgeter sa Zelenortskih ostrva nadskočio trojicu rivala i glavom smestio loptu u mrežu. Bio je to 81. gol Gomeša u dresu Partizana. 

Stigao je Partizan do vođstva od 2:0, imao je idealan scenario i hitao je dugoj pobedi i verovatno proleću u Evropi. Keln je napadao do kraja meča, imao je jednu veliku priliku u 84. minutu preko Tigesa, ali nije umeo da otključa odbranu crno-belih.

Partizan u narednom kolu gostuje Nici, a na kraju dočekuju Slovacko.

Partizan - Keln 2:0 (1:0)

Strelac: Dijabate u 15, Rikardo Gomeš u 52. minutu. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael).

PARTIZAN: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Belić (od 61. Fejsa) - Dijabate, Natho, Menig (od 69. Andrade) - Rikardo Gomeš (od 76. A. Pavlović).

KELN: Švabe - Šmic, Hubers, Soldo, Pedersen (od 74. Huseinbašić) - Skiri, Martel - Adamjan (od 65. Maina), Ektor, Kalnc - Dic 8od 46. Tiges).

Uživo, Partizan - Keln 2:0

Drugo poluvreme

90+5. minut: kraj meča, velika pobeda Partizana

90. minut: Partizan je pred pobedom, igraće se još pet minuta

84. minut: veliku priliku promašio je Keln. Tiges je sa metra promašio celu loptu posle pasa Ektora. Ovo je bila najbolja prilika Nemaca na meču.

80. minut: Siguran Partizan ide sigurnim korakom ka pobedi. Defanzivno igraju bez greške, Keln nema kalauz za bravu crno-belih.

75. minut: menjao je trener Kelna, pojačao je ofanzivni deo tima, ali nije dobio bukvalno nipta jer crno-beli u defanzivi igaju kao švajcarski sat.

66. minut: Nemci nemaju ideju kako da ugroze Partizan, domaćin čeka novu šansu iz tranzicije.

60. minut: ostavili su crno-beli gostima inicijativu, ali se umešno brane.

52. minut GOOL, vodi Partizan 2:0, strelac Rikardo Gomeš. Napadač crno-belih je nezaustavljiv, postigao je 81. gol u dresu crno-belih. Maestralan dribling izveo je Urošević u petercu, centrirao na drugu stativu, a Gomeš je u buketu nadvisio trojicu igača Kelna i poslao loptu u mrežu.

 

 

48. minut: odmah je uzvratio Partizan preko Meniga, ali kao i Tiges krilni napadač domaćina šutirao je pravo u Švebea.

47. minut: Tiges je imao priliku za Keln. Dobio je loptu na pet metara, okrenuo se, ali je šutirao mlako pravo u Popovića. Opomena za defanzivce crno-belih jer je Tiges mnogo snažniji i iskusniji od Dica.

Počeo je drugi deo meča, crno-beli ništa nisu menjali u sastavu, Nemci su menjali napadača. Dic je van igre, ušao je Tiges.

Prvo poluvreme

45+11: Sem žutog kartona Dijabateu zbog oštrog starta, ništa se posebno nije dešavalo u Humskoj sve do devetog minuta nadoknade. Urošević mu je poslao dobru loptu u prostor, krilni igrač je ušao u šesnaesterca, dobro je šutirao sa 13 metara, ali se lošta od Hubersa odbila u prečku. Velika šansa za 2:0. Partizan je iskoristio kiks Hubersa, poveo i na pauzu ide sa željenim rezultatom.

 

 

45. minut: zbog dva prekida igraće se u prvom poluvremenu još 10 minuta.

41. minut: dobar napad izveo je Partizan, Dijabate je poslao loptu na peterac, ali je Soldo u poslendjih čas izbio loptu ispšred Rikarda Gomeša.

37. minut: Kapiten Urošević je otišao do juga i zamolio navijače da se ova slika ne ponovi. Sudija iz Izraela je vratio igrače na teren posle pet minuta prekida. Dima nema na terenu.

 

 

32. minut: druga bakljada navijača Partizana dovbeo je do prekida meča. Sudija Rojšrajber je zbog gustog dima prekinuo meč i izveo je igrače sa terena.

30. minut: umirio je Partizan ofanzivu Kelna posle gola, bolje čuva loptu. Crno-beli za sada imaju idalan scenario.

20. minut: nije se igralo dva minuta zbog dima i posledice bakljade, a Nemci su preko Dica imali lepu priliku za izjednačenje. Napadač je slabo šutiroa iz okreta sa 11 metara.

15. minut GOOL, Partizan vodi 1:0, strelac Dijabate. Štoper Hubers je napravio kardinalnu grešku, Dijabate se stuštio sa desne strane i zakucao loptu u mrežu.

 

 

10. minut: opasni su Nemci iz prekida, bila je gužva u petercu crno-belih, ali je Rikardo Gomeš prvi uspeo da otkloni opasnost. Posed lopte je na strani gostiju, a Partizan računa na tranziciju i brzonoge Dijabatea i Meniga. Dobar ritam meča za sada.

5. minut: početak meča pripada Kelnu, Skiri je uputio jak udarac sa 16 metara, ali je Popović buio na mestu. Crno-beli su prepustili sredinu terena gostima. Međutim, prvi napada Partizana je bio veoma dobar, Menig je ušao na sedam metara, snažno šutirao, ali je Švabe kao Popović odlično intervenisao.

 

 

Počeo je meč u Humskoj, Partizan u punom sastavu želi novu pobedu nad Kelnom i ostanak na čelu grupe "D" Lige konferencija i posle četvrtog kola.

Partizan - Keln 2:0 (1:0)

Strelac: Dijabate u 15, Rikardo Gomeš u 52. minutu. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael).

PARTIZAN: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Belić (od 61. Fejsa) - Dijabate, Natho, Menig (od 69. Andrade) - Rikardo Gomeš (od 76. A. Pavlović).

KELN: Švabe - Šmic, Hubers, Soldo, Pedersen (od 74. Huseinbašić) - Skiri, Martel - Adamjan (od 65. Maina), Ektor, Kalnc - Dic 8od 46. Tiges).

Liga konferencija, 4. kolo

Grupa "D"

Partizan - Keln 2:0 u toku
/Dijabate 15, R. Gomeš 52/

Nica - Slovacko 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (1)

tomi

13.10.2022 19:21

partizan gubi za zelenim stolom 0;3,I suspenzija terena!klub ide na otpad!

Sport