Fudbal

Poraz Zvezde u Budimpešti: Greškama napravili korak dalje od proleća u Evropi

Komentari

Autor: Euroenws

13/10/2022

-

22:55

Poraz Zvezde u Budimpešti: Greškama napravili korak dalje od proleća u Evropi
Pešić - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Budimpešta je za Crvenu zvezdu ostala crna tačka u Evropi, jer su i u četvrtom meču u glavnom gradu Mađarske pretrpeli poraz. Nije Ferencvaroš bio bolji rival, ali Zvezda je sa dve krupne greške častila mađarskog prvaka koji je pobedom od 2:1 (1:0) ostao na čelu H grupe Lige Evrope i posle 4. kola.

Nepovoljna situacija za Zvezdu je i pobeda Trabzona nad Monakom od 4:0, pa će crveno-beli za ostanak u Evropi i na proleće morati da pobedi Trabzon, a zatim da ne izgubi i od Monaka.

Kada za 45 minuta gubite 1:0 i ne uputite nijedan šut u gol, to znači da ste igrali ispod nivoa, a da je rival u svemu bio bolji. Ferencvaroš je odigrao potpuno drugačije nego u Beogradu, bio je agresivan, pogotovo na sredni terena, ukočio je Zvezdinu igru i brzinu na krilima, a mirno je gradio akcije čak i bez kvarteta kvalitetnih igrača kao što su Lajduni, Vingo, Nguen i Boli (druga dvojica na klupi).

Da nije bilo ozbiljnog kiksa odbrane Zvezde u 24. minutu, kada su nizom taktičkih i individualnih grešaka, Zahariasen matirao Borjana iz drugog pokušaja, prvih 45 minuta na stadionu "Fradija" u Budimpešti protekao bi u klasičnom "fajtu" bez onoga što publika voli.

Fradi je stigao do vođstva, a zatim Zvezdi nije dozvolio šut u okvir gola. Svi pokušaji crveno-belih da iz prekida i centaršutevima stignu do gola zaustavljali su domaćini prilično lako samo zato što sve te upućene lopte nisu stigle iz akcija i prodora.

Ostala je Zvezda od 25. minuta i bez povređenog Seku Sanogoa (povreda levog kolena), ali se od igrača crveno-beli očekivali da mnogo agresivnije, hrabrije i pametnije napadnu u nastavku kako bi izbegli poraz.

Zaigrala je Zvezda hrabrije, agresivnije i prava je šteta što je Pešić pre majstorskog gola loptu pirmirio rukom. Međutim, crveno-beli su u 55. minutu stigli do izjednačenja preko sjajnog Stefana Mitrovića. Dobio je dubinski pas od Kange, pretrlao je kao brzi voz 50 metara i onda maestralno matirao golmana domaćina.

Šta to vredi kada je defanzivno Zvezda napravila novi kiks u 61. minutu. Posle kornera, ostao je zaboravljen štoper Mae na drugoj stativi odakle je ponovo doneo prednost domaćinu. Dva jeftino primljena gola.

Otvorila se Zvezda potpuno, krenula je u totalnu ofanzivu na sve ili ništa. Ređale su se šanse Mitrovića, Ivanića, Pešića, gol je "visio u vazduhu", ali lopta nije završavala tamo gde treba. 

Dala je Zvezda maksimum do kraja, ali napadači nisu uspeli da pogode mrežu, pa se doživeo i treći poraz u Ligi Evrope.

Ferencvaroš - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Strelac: Zahariasen u 24, S. Mae u 61. za Ferencvaroš, a S. Mitrović u 55. minutu za Zvezdu. Stadion: "Ferencvaroša". Gledalaca: 20.000. Sudija: Danijel Stefanski (Poljska).

FERENCVAROŠ: Dibus - Botka, Knoster, S. Mae, Paska - Večei, Bešić (od 82. Esiti) - Traore, Zaharijasen, Gojak (od 66. Nguen) - R. Mae.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović (od 82. Milunović), Rodić - Sanogo (od 25. Kangva), Kanga (od 82. Mijatović) - Mitrović, Katai (od 62. Bukari), Ivanić - Pešić.

Uživo, Ferencvaroš - Crvena zvezda 2:1

Drugo poluvreme

90+5: Mladi Mijatović je na evropskom debiju dobro šutirao sa 16 metara, ali je za malo bio neprecizan. Imala je Zvezda slobodnjak sa 16 metara, ali nije pogodio Kangva. Kraj, treći poraz Zvezde u Ligi Evrope.

90. minut: Zvezda je rizikovala kao retko kada, Borjan je dva puta istrčavao da spasi tim najgoreg, odbrana Ferencvaroša je odolevala. Igraće se još pet minuta.

86. minut: Imala je Zvezda sreće, Nguen je presekao loptu koja je išla prema mreži, ali nije uspeo da je stigne i pošalje u mrežu.

80. minut: Domaćin je pregrmeo veliki pritisak gostiju.

74. minut: projektil Stefana Mitrovića sa 15 metara, ali je lopta kao tane prošla iznad prečke. Pokušao je i Ivanić, pa Pešić, ali promena nema.

70. minut: Zvezda stihijski napada, sve linije su su podignute prema giolu domaćina što će doneti ili izjednačenje ili treći gol domaćina. 

61. minut GOOL, vodi Ferencvaroš 2:1, strelac S. Mae. Novi kiks defanzive, posle kornera štoper Mae je bio sam na desetak metara i sa druge stative je pogodio mrežu.

60. minut: udaran Zahariasena sa distance i odlična odbrana Borjana.

55. minut GOOL, Zvezda izjednačila na 1:1, strelac je Stefan Mitrović. Pretrčao je mladi krilni napadač 50 metara i onda majstorski pogodio mrežu. 

49. minut: sreća za Zvezdu, Mae je u polukontri pogodio stativu, a lopta se prošetala gol linijom.

46. minut: Zvezda je postigla gol preko Pešića, ali napadač Zvezde je igrao rukom, pa je pogodak poništen.

Počeo je drugi deo, nema izmena.

Prvo poluvreme

45.+3 minut: Domaćin na odmor ide sa prednošću, iskoristili su kiks odbrane crveno-belih a agresivnom igrom, snagom u duelima ostavili su goste bez šuta u okvir gola. Moraće Zvezda mnogo bolje, agresivnije i hrabrije u nastavku ako želi da izbegne poraz.

35. minut: ne uspeva Zvezda da se nametne, mnogo je grešaka u pasu, pogotovo od strane onih najboljih i najikusnijih. Domaćin agresivnom igrom kontroliše meč i rezultat.

30. minut: Zvezda ne igra dobro, primljeni gol je uneo dodatnu nervozu, pa su i greške veće. Domaćin je prilično jeftino došao do prednosti i igra sigurno, posebno u defanzivi.

24. minut GOOL, vodi Ferencvaroš 1:0, strelac Zahariasen. Ozbiljan kiks defanzive crveno-belih, Gojak je centrirao sa leve strane, Zahariasen je sam sa sedam metara pucao pravo u golmana, a onda je isti igrač pritrčao i odbitak smestio u mrežu. Dodatni problem za crveno-bele je povreda Sanoga. Na terenu je Kings Kangva.

 

 

20. minut: uspostavili su crveno-beli kontrolu na sredini terena, ali opasan je domaćin iz tranzicija, za sada su tri puta dolazili u dobre pozicije ali nisu imali dobar završni pas.

14. minut: dobio je Pešić loptu na pet metara, odigrao je rukom u prijemu, pa je propala velika prilika. Dobro da se nije povredio.

11. minut: dobar napada crveno-belih, Kanga je oštro centrirao sa leve strane, a Pešić nije uspeo da skrene loptu u mrežu.

10. minut: domaćin se nametnuo, ima veći posed i pokušava da napadne po krilima. Za sada je Zvezda u podređenom polođaju, ali defanzivno su stabilni. Ne uspevaju crveno-beli da kontrolišu igru kao u Beogradu

5. minut: napala je Zvezda, posle kornera Kange domaćini su izbili loptu u poslednjem momentu pred Pešićem. Uzvratio je Bešić nepreciznim udarcem sa 16 metara. Agreisvno se igra od starta. 

Počeo je meč u Budimpešti, crveno-beli u istom sastavu kao u Beogradu, domaćin bez Lajdunija i Vinga, na klupi su Nguen i Boli. Stadion je pun, atmosfera je sjajna, crveno-beli imaju podršku 1.000 navijača.

Ferencvaroš - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Strelac: Zahariasen u 24, S. Mae u 61. za Ferencvaroš, a S. Mitrović u 55. minutu za Zvezdu. Stadion: "Ferencvaroša". Gledalaca: 20.000. Sudija: Danijel Stefanski (Poljska).

FERENCVAROŠ: Dibus - Botka, Knoster, S. Mae, Paska - Večei, Bešić (od 82. Esiti) - Traore, Zaharijasen, Gojak (od 66. Nguen) - R. Mae.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović (od 82. Milunović), Rodić - Sanogo (od 25. Kangva), Kanga (od 82. Mijatović) - Mitrović, Katai (od 62. Bukari), Ivanić - Pešić.

Liga Evrope, 4. kolo

Ferencvaroš - Crvena zvezda 2:1 (1:0)
/Zahariasen 24, S. Mae 61  -S. Mitrović 55/

Trabzon - Monako 4:0 (1:0)
/Sar 44. ag, Ugo 48, Bardi 57, Trezege 69/

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport