Fudbal

FSS čeka predsednika: Da li treba da bude političar?

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2022

-

10:23

FSS čeka predsednika: Da li treba da bude političar?
FSS čeka predsednika: Da li treba da bude političar? - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ima već više od godinu dana kako je Fudbalski savez Srbije zvanično bez predsednika, nakon odlaska Slaviše Kokeze u martu 2021. godine, a 31. oktobra bi trebalo da bude imenovan njegov naslednik. Za sada savezom rukovodi zamenik predsednika Nenad Bjeković, koji se pominje kao glavni kandidat za mesto prvog čoveka FSS, ali ima nagoveštaja da bi to mogao da bude i neko iz sfere politike.

Pre svih se pominju Rasim Ljajić i Branimir Nedimović, a u razgovoru za Euronews Srbija urednik sportske redakcije TV B92, Miloš Šaranović i istaknuti trener Ivan Golac ističu da nisu za tu opciju.

Euronews
"Uz malo cinizma može se konstatovati da je možda i bolje što Fudbalski savez Srbije nema rukovodstvo. Seniorska reprezentacija se plasirala na Mundijal u Katar i igra prilično ubedljivo, mlada selekcija je u periodu bez predsednika 'prodisala', omladinci su ostvarili vrlo korektne rezultate i stiče se utisak da bez prvog čoveka saveza i formalnog vođenja sve dobro funkcioniše", rekao je za Euronews Srbija Šaranović i dodao:

"Trenutno u ostalim savezima, barem u onim najkrupnijim i najuspešnijim nema prominentno lice iz politike i verujem da će i u FSS biti pronađeno rešenje koje nije direktno politička ličnost. Da li će u Izvršnom odboru ili na mestu potpredsednika biti neko iz politike je manje bitno".

Protiv ideje da se rukovodeće mesto u fudbalskoj organizaciji da političarima je i nekadašnji fudbaler i trener Partizana Ivan Golac.

"Mislim da nije u interesu pre svega fudbala. Imali smo i ranije određene političare u Savezu, ali se nisu toliko mešali, već su samo bili figure, a danas je to drugačije. Oni žele da se pitaju za stvari koje su im apsolutna nepoznanica", rekao je Golac

 

Komentari (1)

Onivolebelovino

14.10.2022 11:39

Samo Nemanja Vidić, nikako ne oni koji su upropastili sve čega su se dotakli...a bogami i dosta nakrali! Usput, neizlečivi sam Partizanovac, volim Partizan crno bele boje, volim Partizan kao oči svoje, ali volim i fudbal !

Sport