Fudbal

Holandija ispala sa EP: Češka napravila iznenađenje i prošla u četvrtfinale

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2021

-

19:54

Holandija ispala sa EP: Češka napravila iznenađenje i prošla u četvrtfinale
Holandija ispala sa EP: Češka napravila iznenađenje i prošla u četvrtfinale - Copyright AP Photo/Darko Bandic, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Češke napravila je veliko iznenađenje i pobedom nad selekcijom Holandije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva 1:0 (0:0).

Iako su golovi padali u 68. i 80. minutu meča, datalji koji su odlučili pobednika zbili su se između 52. i 54. minuta.

Najpre je Donijel Malen izašao sam ispred golmana Češke reprezentacije, mogao je da bira na koji način da dovede svoj tim u vođstvo, ali se spetljao i dozvolio Tomasu Vacliku da mu ukrade loptu, a već u sledećem napadu Holanđani su ostali sa igračem manje.

 

 

Matijas de Liht je rukom sprečio odličan napad rivala, što ruski sudija Sergej Karasev nije video, ali je nakon intervencije iz VAR sobe, a potom i pogledanog snimka, odlučio da isključi žuti karton koji mu je pokazao preimenuje u crveni.

Reprezentativcima Češke je trebalo samo 13 minuta da brojčanu prednost na terenu pretvore u vođstvo, kad je Tomas Holeš sjajno reagovao posle uigrane akcije iz prekida, da bi u 80. minutu Patrik Šik duplirao prednost. Već tada je bilo jasno da su Holanđani završili takmičenje na ovom EP, a da će se Ćesi 3. jula u Bakuu za prolaz u polufinale boriti protiv selekcije Danske.

Komentari (0)

Sport