Fudbal

Kakav peh za Francuze pred Mundijal: Kante tri meseca van terena

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2022

-

13:10

Kakav peh za Francuze pred Mundijal: Kante tri meseca van terena
Ngolo Kante - Copyright AP Photo/Jean-Francois Badias, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Uoči početka Mundijala u Kataru, aktuelni svetski prvak, reprezentacija Francuske nalazi se u ozbiljnom problemu. Naime, još od ranije je poznato da će Pol Pogba zbog povrede kolena propustiti planetarnu smotru, a nakon najnovijih informacija, u sastavu Didijea Dešama neće biti ni Ngoloa Kantea.

Vezista Čelsija povredio je butni mišić, zbog čega je odigrao samo dve utakmice u Premijer ligi ove sezone. Treninzima se vratio pre dve nedelje, ali oporavak ne ide po planu.

Prema navodima britanskog “Atletika“ povreda zadnje lože Francuza je ozbiljnija nego što se u prvi mah očekivalo i Kante će zbog toga odsustvovati tri meseca sa terena.

Budući da je Svetsko prvenstvo u Kataru od 20. novembra do 18. decembra, jasno je da će Francuska morati da brani tron bez jednog od svojih najboljih fudbalera.

Bilo kako bilo, “trikolori“ su i dalje favoriti na takmičnju sa imenima poput Kilijana Mpabea i Antonija Grizmana u špicu, a na sredini terena Pogbu i Grizmana će verovatno zameniti vezisti Real Madrida Aurelijen Čuameni i Eduardo Kamavinga.

Francuska će u Kataru biti u Grupi D sa Australijom, Danskom i Tunisom.

Komentari (0)

Sport