Fudbal

Evropa dobija novog šampiona: Belgija bolja od Portugala u osmini finala

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2021

-

22:56

Evropa dobija novog šampiona: Belgija bolja od Portugala u osmini finala
Belgija-Portugal - Copyright Lluis Gene/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Belgije plasirali su se u četvtfinale Evropskog prvenstva u fudbalu i to na najteži mogući način, tako što su u osmini finala bili bolji od aktuelnog šampiona selekcije Portugala 1:0 (1:0).

Tamo ih čeka ekipa Italije i biće to još jedna veliki derbi ovog EURA:

 

 

Jesu Portugalci uoči ovog Šampionata bili među glavnim favoritima za osvajanje titule, ali Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači tu ulogu nisu uspeli da opravdaju na terenu. I to ne samo u večerašnjem susrtu protiv Belgije, u kojem su buili nemoćni, već generalno tokom celog takmičenja.

S druge strane, Belgijanci iz meča u meč igraju sve bolje i sigurnije, uspevaju da podignu nivo igre biće zanimljivo kako će se snaći protiv ekipe Italije kojatakođe igra u fantastičnoj formi.

Prema prikazanoj igri na ovom Evropskom prvenstvu Portugalci nisu pokazali

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa - Aldervejreld, Vertongen, Vermalen - Menije, Tiljemans, Vitsel, T. Azar (90+5. Dendonker) - De Brujne (47. Mertens), Lukaku, E. Azar (87. Karasko)

PORTUGALIJA (4-3-3): Patrisio - Dalot, Dijas, Pepe, Gereiro - Mutinjo (56. Feliks), Palinja (78. Danilo), Sančez (78. Oliveira) - Silva (56. Fernandes), Ronaldo, Žota (70. Silva)

 

Komentari (0)

Sport