Fudbal

Benzema je godinama najbolji na svetu, trebalo je odavno da dobije "Zlatnu loptu": Flerentino Perez hvali najboljeg igra

Komentari

Autor: Euronews

18/10/2022

-

10:33

Benzema je godinama najbolji na svetu, trebalo je odavno da dobije "Zlatnu loptu": Flerentino Perez hvali najboljeg igra
AP Photo/Francois Mori - Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler Real Madrida i reprezentativac Francuske, Karim Benzema, dobio je priznanje "Zlatna lopta" za najboljeg igrača sveta u minuloj godini, a predsednik madridskog kluba Flerentino Perez smatra da je tu nagradu trebalo da dobije mnogo ranije.

Prvi čovek aktuelnog šampiona Evrope ističe da je Francuz uvere

"Karim Benzema je najbolji igrač na svetu poslednje tri ili četiri godine i smatram da je apsolutno zaslužio ovo priznanje. I ne mislim samo ove godine, već smatram da je trebalo odavno da bude u njegovom vlasništvu. On je, ako mene pitate igrač koji je uzeo ono najbolje od Brazilca Ronalda i Zinedina Zidana. Kreće se kao Francuz, a ubojit je kao bivši brazilski reprezentativac", rekao je Perez.

Sva pomenuta trojica igrača došla su u Madrid zahvaljujući Florentinu Perezu i oni su, kako sam Perez kaže, pored Luisa Figa, Dejvida Bekama i Kristijana Ronald anajbolji igrači koje ej angažovao.

"Ne mogu da izdvojim nijendog od njih da kažem kao je on o najbolji poslovni potez. Svi su fenomelani igrači i na svoj načins u ispisali istoruju kluba", rekao je Perez, a na pitanje da li je njegov sledeći poduhvat dovođenje Kilijana Mbapea iz PSŽ-a, kratko je rekao:

"Više ni ne čitam vesti o njemu".

Komentari (0)

Sport