Fudbal

Mitrović za "Gazetu" poredio Vlahovića i Halanda: Dušan bi bio efikasniji u Sitiju nego što je u Juventusu

Komentari

Autor: Euronews

18/10/2022

-

12:31

Mitrović za "Gazetu" poredio Vlahovića i Halanda: Dušan bi bio efikasniji u Sitiju nego što je u Juventusu
Mitrović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Mitrović se oporavio od povrede, odmah je golom za Fulam potvrdio da mu pauza nije "ubila" golgeterski instinkt, a u intervjuu za "Gazeta delo sport" govorio je o Dušanu Vlahoviću, Filipu Kostiću, Sergeju Milinkoviću Saviću, ali i svom favoritu u Seriji "A".

Gledao je torinski derbi i pobedu Juventusa.

"Vlahović je postigao sjajan gol, kao pravi napadač. Dušan je imao dve šanse i dao gol, sjajan refleks. Lepo je bilo videti petoricu mojih saigrača u derbiju. Često pratim Seriju A, jer u Italiji igra mnogo Srba, a i sam sam u prošlosti bio blizu Rome... Sad mi je veoma lepo u Engleskoj, ali nikad ne reci nikad. Uz Romu, slab sam i na Napoli", istakao je Mitrović.

Govorio je o saradnji sa Vlahovićem u selekciji Srbije.

"Odlično se razumemo i osećamo se odlično kada igramo kao par, jer jedan drugome pomažemo, kao što selektor Stojković i traži od nas. Nadamo se da ćemo imati izvanredno Svetsko prvenstvo, jer ćemo sigurno i u Kataru igrati napadački. Dušan ima ludački mentalitet. Mnogo radi na treninzima, nikad nije zadovoljan. Ako nastavi u tom duhu, a ne sumnjam da se nikada neće promeniti, biće samo još bolji... A tek su mu 22 godine i već igra za vrhunski klub, sa fantastičnom istorijom, tako da je naravno srećan. Ko ne bi bio srećan na njegovom mestu? Možda ovo nije najbolji trenutak za Juve, ali siguran sam da će isplivati zahvaljujući Vlahoviću i Filipu Kostiću".

 

 

Prozborio je "Mitrogol" i o sve većem poređenu Vlahovića i Erlinga Halanda, kao dva najbolja mlada golgetera Evrope.

"Sigurno bi i Vlahović u Mančester Sitiju postigao više golova nego u Juventusu, ne znam da li bi baš bio isti učinak kao Halandov, koji je već dao 15 golova u Premijer ligi. Dušan je vrhunski igrač, mlad i već veoma jak. Haland i Vlahović su "bomberi" za narednu deceniju".

Imao je samo reči hvale i za Filipa Kostića.

"Di Marija je šampion, ali Kostić je moje omiljeno krilo u Juventusu. On je jedan od najboljih krilnih igrača sa kojima sam delio teren. Ako ga stavite u poziciju u kojoj može da iskoristi svoj potencijal vratiće vam centaršutevima i asistencijama. Govorim to kao prijatelj, ali i iz iskustva: mnogo golova sam postigao zahvaljujući Kostiću".

Deli mišljenje Dragana Stojkovića da bi se Sergej Milinković Savić sjajno uklopio u timu Juventusa sa Kostićem i Vlahovićem.

"Da, razmišljam isto kao selektor Stojković. Sergej je najbolji vezni igrač Serije "A2 i jedan od najboljih u Evropi. On daje i pakuje golove, a Juventusu je potreban šampion s njegovim karakteristima. Sergej u timu bi doneo i više golova Vlahovića, Milika i Kostića", veruje Mitrović.

Komentari (0)

Sport