Fudbal

Mančester u derbiju mnogo bolji od Totenhema: Fred i Bruno Fernandeš našli način da matiraju Lorisa

Komentari

Autor: Euronews

19/10/2022

-

23:07 >> 23:08

Mančester u derbiju mnogo bolji od Totenhema: Fred i Bruno Fernandeš našli način da matiraju Lorisa
Bruno Fernandeš - Copyright Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

veličina teksta

Aa Aa

Ponovo se psma ori na "Old Trafordu", Mančester junajted je u svemu nadigrao Totenhem i pobedom od 2:0 (1:0) priključio se posle 12. kola u trci za vrh tabele.

Mančester junajted je igrom deklasirao Totenhem u provm poluvremenu. Iskoristili su "crveni đavoli" odluku trenera gostiju Antonija Kontea da igra zatvorenije, dominirali su, stvarali prilike, ali je golman Ugo Loris briljirao sa pet zapaženih intervencija. Šutirali su domaćini čak 19 puta za 45 minuta, Rašford, Bruno Fernadeš, Antoni pred sobom su imali neprelaznog francuskog golmana.

 

 

Međutim, Junajted je do prednosti došao posle 120 sekundi igre u nastavku. Fred je šutirao sa 16 metara, lopta je zakačila Dajera, promenila pravac i odsela u mreži. Tek posle primljenog gola gosti iz Londona su zaigrali ofanzivnije, pa je Hari Kejn propustio priliku.

 

 

Ipak, Junajted je igrao odlično, pa je posle brze tranzicije Bruno Fernandeš sa 16 metara pogodio sjajno dalji ugao i potpisao drugi poraz Totenhema u ovoj sezoni.

 

 

Liverpul je na "Enfildu" pobedio Vest Hem 1:0 (1:0), lepim golom Urugvajca Darvina Nunjeza, ali je golman Alison odbranjenim penalom doprineo značajnoj "trojci" ekipe Jirgena Klopa kojim je "doskočio" na sedmo mesto.

Liverpul je zasluženo na poluvereme otišao sa prednošću jer je Darvin Nunjez na cenatršut levog beka Robertsona sjajno skočio i postigao izuzetno efektan pogodak udarcem glavom, što mu je bio treći gol na poslednja četiri meča. Propustio je Salah veliku priliku da uveća prednost, Nunjez je pogodio stativu, ali su gosti imali idelanu priliku da na pauzu odu bez minusa. Džo Gomez je srušio Džeroda Bouvena, sudija Atvel je bio pozvan iz VAR sobe i dosudio je najstrožu kaznu. Međutim, golman Alison je odbranio udarac Bovena.

Nisu mogli gosti iz Londona da ugroze domaćina u nastavku sve do 86. minuta kada su Milner i Alison na nekoliko metara od gola uspeli da izblokiraju Součeka, pa su bodovi ostali na "Enfildu" koji je mogao i do ubedljivije pobede da je Firmino iskoristio zicer.

Golman Čelsija Kepa Arizabalaga briljirao je na gostovanju protiv Brentforda, imao je nekoliko izuzetnih intervencija posle pokušaja Tunija, pa je peti put uzastopno sačuvao svoju mrežu, a dok na klupu nije stigao trener Poter nije bio "ni na vidiku" da brani. 

"Plavci" su i pretili u prvom delu, ali u nastavku je domaćin bio agilniji, više je pretio ali nije mogao da zatrese mrežu pored sjajnog španskog golmana. U finišu su napali i jedni i drugi, međutim, večeras su odbrane bile bolji deo timova.

Njukasl već mesec i po dana ne zna za neuspeh, pa je nisku uspeha nastavio i protiv Evertona 1:0 (1:0). Ekvadorac Miguel Almiron ima sjajnu levicu, povratnu loptu je sa ivice šesnaesterca parabolom poslao u sam ugao, za vođstvo domaćina i svoj peti pogodak u Premijer ligi ove sezone.

Premijer liga, 12. kolo

Utorak

Brajton - Notingem forest 0:0

Kristal Palas - Vulverhempton 2:1 (0:1)
/Eze 47, Zaha 70 - Traore 31/

Sreda

Bornmut - Sautemtpon 0:1 (0:1)
/Adams 9/

Brentford - Čelsi 0:0

Liverpul - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Nunjez 22/

Njukals - Everton 1:0 (1:0)
/Almiron 31/

Mančester - Totenhem 2:0 (1:0)
/Fred 47, B. Fernandes 69/

Četvrtak

Fulam - Aston Vila 21.00 (TV Arena 3 Premium)

Lester - Lids 21.15 (TV Arena 2 Premium)

Odloženo

Arsenal - Mančeter siti

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport