Fudbal

Četvrtfinale Evropskog prvenstva će se igrati u Sankt Peterburgu, uprkos velikom broju zaraženih virusom korona

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2021

-

14:15

Četvrtfinale Evropskog prvenstva će se igrati u Sankt Peterburgu, uprkos velikom broju zaraženih  virusom korona
Četvrtfinale Evropskog prvenstva će se igrati u Sankt Peterburgu, uprkos velikom broju zaraženih virusom korona - Copyright Anatoly Maltsev/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Četvrtfinalna utakmica Evropskog prvenstva koja je na programu u petak, 2. jula, u kojoj će se sastati pobednici mečeva Hrvatska-Španija i Franuska Švajcarska, biće odigrana u Sankt Petrburgu, prenose svetski mediji.

Razlog zbog kojeg se uopšte i poteglo pitanje domaćinstva je izuzetno loša epidemiološka sitacija u ovom delu Rusije, gde je za poslednja 24 sata zabeležen rekordan broj zaraženih i preminulih osoba. Uz to, zabrinjavajuće je bilo i to što se više od 100 navijača Finske iz ovog grada vratilo sa simptomimam kovid infekcije, ali iz UEFA uveravaju da neće btii nikakvih pomeranja.

"Četvrtfinale Evropskog prvenstva će biti igrano u Sankt Peterburgu, baš kao što je bilo i planirano", objavili su iz službe za medije Organizacionog odbora Evropskog prvenstva.

U Sankt Peterburgu je u poslednja 24 sata koronavirusom zaraženo 1.335 osoba, a u Rusiji je od ovog virusa preminulo 611 ljudi.

Komentari (0)

Sport