Fudbal

Zbog ovoga se fudbal obožava: Boka je šampion Argentine, a za to je najzaslužniji River

Komentari

Autor: Euronews

24/10/2022

-

08:48

Zbog ovoga se fudbal obožava: Boka je šampion Argentine, a za to je najzaslužniji River
fudbaleri Boke juniors - Copyright Tanjug/(AP Photo/Natacha Pisarenko)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Boke juniors novi su šampioni Argentine! Tim sa "Bombonjere" je osvojio 36. titulu u klupskoj istoriji, a najzaslužniji zašto je to tako su igrači njihovog najvećeg Rivala River Plejta.

Ali krenimo redom.

Boka je u poslednjih ovosezonskih 90 minuta ušla sa bodom prednosti u odnosu na Rasing i pobeda nad Indipendijeteom na domaćem terenu im je garantovala titulu, dok je drugoplasirani tim igrao protiv Rivera.

Indipendijete je poveo protiv Boke nakon 32 minuta igre što je u tom trenutku garantovalo Rasingu titulu. Međutim, već u 50. minutu bilo je 2:1 za Boku i u tim trenucima šampion je tim sa "Bombonjere".

A onda, šest minuta kasnije Rasing dolazi do prednosti protiv Rivera, nešto malo kasnije rezultat na tom meču je poravnat, a u 81. Indipendijente izjednačuje protiv lidera. Ostalo je još deset minuta i sve je bilo otvoreno.

Zatim je došlo ono pravo. Rasing u 90. minutu dobija penal i od titule ga deli samo šut sa 11 metara, ali Galvan šutira slabo, golman Rivera Franko Armani mu brani šut i prva prilika za titulu je izgubljena. Ali, igrači Rasinga se ne predaju. Nastavljaju da pritiskaju River i postignu taj jedan gol koji bi im doneo veliko slavlje.

Ipak, u tim stihijskim napadima ostavili su veliki prostor u odbrani, igrači Rivera to koriste i postižu pobedonosni pogodak za 2:1 čime donose titulu najvećem rivalu, koji im se sada približio na samo jedan šampionski pehar zaostatka.

Komentari (0)

Sport