Fudbal

Trener Crvene zvezde Milojević nema dilemu za sutra: Možemo i moramo da pobedimo Trabzon

Komentari

Autor: Euronews

26/10/2022

-

13:06

Trener Crvene zvezde Milojević nema dilemu za sutra: Možemo i moramo da pobedimo Trabzon
Trener Crvene zvezde Milojević nema dilemu za sutra: Možemo i moramo da pobedimo Trabzon - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda sutra od 21.00 (TV Arena Premium 1) dočekuje Trabzon u 5. kolu Grupe "H" Lige Evrope i samo pobeda je ostavlja u igri za evropsko proleće. Da bi srpski šampion imao sve u svojim rukama narednog četvrtka na gostovanju Monaku, moraće sutra da odigra jedan perfektan meč i da pokuša da trijumfuje sa dva gola razlike kako bi i od turskog šampiona bio uspešniji u međusobnom skoru ako ove dve ekipe budu bodovno izjednačene na kraju.

Trener Miloš Milojević imaće na raspolaganju sve igrače koji su izneli poslednje tri ligaške pobede, nažalost, neće biti Seku Sanoga, jedinog pravog zadnjeg veznog u situaciji kada Srđan Mijailović nema prava igranje jer nije prijavljen za ovo takmičenje.

"Želimo pobedu, u svim utakmicama Lige Evrope bilo smo ravnopravan rival i samo su detalji odlučivali. Nismo bili nadigrani ni u jednom meču, bili smo uvek blizu. I u toj utakmici u Trabzonu smo bili u igri sve do kraja. U Evropi odlučuju detalji, očekujem dobru utakmicu, podršku sa tribina i dobar ishod - pobedu", rekao je trener Miloš Milojević.

Trabzon je u nešto boljoj formi nego pred prvi duel sa Zvezdom.

"Stoji ta konstatacija, oni u poslednje četiri utakmice nemaju poraz, dobili su Monako ubedljivo. To je ekipa sastavlja od kvalitetnih igrača. I pored toga imamo kvalitet da odigramo dobro protiv njih. Poštujemo ih u pripremi, a obaveza je da uđemo sa dobrom energijom i zato verujem da možemo da dobijemo. Ne gledamo drugi meč, želim da u Monaku rešavamo svoju sudbinu. Plan je bio da do poslednjeg kola ostanemo u igri".

 

 

Turski tim ima nekih kadrovskih problema, međutim, trener srpskog prvaka zna gde mora da se dobije bitka

"Trabzon ima kvalitet i iskustvo, glavna snaga im je vezni red gde su glavne karike Bakasetas i Hamšik. Ako tu dobijemo bitku dobićemo meč."

Sanogo nije još fit, vratio se u trenažni poroces i Kangva, ali je veliko pitanje šta može u jednom evropskom meču. Ko će ga menjati na mestu zadnjeg veznog trener Zvezde nije otkrio, ni nagovestio, mada se po rečenici "Hoćemo da budemo ofanzivni, a nećemo da budemo naivni. Velike utakmice stvaraju velike igrače", može naslutiti da bi možda Nenad Krstičić mogao da počne meč.

Marko Gobeljić ili Strahinja Eraković na desnom beku, još jedno je pitanje na koji nije dat konkretan odgovor.

"Nemam dilemu oko tima, ali odluke prostiču iz potrebnog balansa. Ako imate protiv sebe dobrog krilnog igrača onda vam, treba bolji defanzivac na boku, ako vam je potreban ofanzivniji bek onda upotrebite recimo Gobeljića. Znam da je Eraković štoper, ali može da bude "ol raund" igrač. Znam da se više troši na beku, ali mlad je. Biće mu i za inostranstvo bolje da ume da pokrije više pozicija. Bolje je da igra, nego da sedi na klupi".

Aleksandar Pešić je ušao u seriju golova, biće i sutra najveći adut.

"Pešić je primer kako se radom i trudom dođe do svog nivoa. Pričao sam mu i kad mu nije išlo da je potrebmo vreme da se ekipa namesti, da se uklopi i da će golovi doći. U sportu imaš dve solucije kad ti ne ide: da odustaneš ili da se boriš. On se uvek bori i zato je tu gde je".

Štoper Aleksandar Dragović nije mnogo bio rečit na prs konferenciji, ali dovoljno jasan.

"Hoćemo da pobedimo, daćemo sve do sebe. Uradićemo sve da dođemo do pobede za naše navijače. Oni su 12. igrač, uvek su uz nas i naša je obaveza da pobedimo za njih", istakao je defanzivac.

Liga Evrope, 5. kolo

Grupa "H", četvrtak

Crvena zvezda - Trabzon 21.00 (TV Arena Premium 1)

Ferencvaroš - Monako 21.00 (TV Arena Pemium 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport