Fudbal

Hrvati pali u produžecima: Španija prošla u četvrtfinale

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2021

-

20:34

Hrvati pali u produžecima: Španija prošla u četvrtfinale
Stuart Franklin, Pool Photo via AP - Copyright Tanjug/Stuart Franklin, Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Španije savladala je selekciju Italije u okviru osmine finala Evropskog prenstva, rezultatom 5:3, nakon 3:3 u regularnom delu.

Utakmica je počela inicijativom i konstantnim napadima Španaca, međutim prvo vođstvo na meču imala je selekcija Zlatka Dalića. Igrao se 20. minut kada je Pedri poslao pas svom golmanu Unaiju Simonu, kome je lopta prošla pored noge i ušla u gol. Tako su Hrvati poveli bez i jedne šanse.

 

 

Ipak, nisu se Španci predavali. Pablo Sarabia je u 38. minutu doneo izjednačujući gol ekipi Luiza Enrikea. Posle jednog rikošeta u hrvatskom šesnaestercu, fudbaler Pari sen Žermena se najbolje snašao i poslao loptu u mrežu Dominika Livakovića. Dakle, na poluvreme se otišlo rezultatom 1:1.

U drugom delu je Španija nastavila da napada, što je urodilo plodom, jer je Cezar Aspilikueta u 57. minutu postigao izjednačujući gol na asistenciju Ferana Toresa. Krilni fudbaler Mančester sitija je centrirao sa leve strane, da bi bek Čelsija sjajno ispratio centaršut i glavom matirao Livakovića.

Treći gol za Špance postigao je Feran Tores u 77. minutu meča na asistenciju prezimenjaka, Paua Toresa. Sjajnom dijagonalom je defanzivac pronašao Ferana, koji se lako oslobodio Joška Gvardiola, mladog beka zagrebačkog Dinama i pogodio za 3:1.

 

 

Delovalo je da je sve gotovo dok u 85. minutu Mislav Oršić nije smanjio na 3:2. Napadač Dinama se najbolje snašao u velikoj gužvi ispred Simonovog gola i VAR tehonologija je utvrdila da je lopta ipak prešla gol liniju.

Igrač italijanske Atalante, Mario Pašalić doneo je ogromnu radost hrvatskoj selekciji i navijačima kada je u 93 minutu postigao izjednačujući pogodak, na asistenciju Danija Olma, koji je sjajno centrirao a Mario fenomenalnim trzajem glavom sproveo loptu u mrežu.

 

 

Posle 3:3 u regularnom delu otišlo se u produžetke.

Na samom početku prvog produžetka Hrvatska je imala stopostotnu šansu preko Andreja Kramarića kome je udarac sa pet metara odbranio Unai Simon i tako se iskupio za kiks u prvom poluvremenu.

Samo nekoliko minuta nakon toga, Španci uspevaju da kazne Kramarićev promašaj. Naime, Dani Olmo je fenomenalno proigrao Alvara Moratu, koji sjajno prima loptu i šalje je u mrežu Livakovića, koji je bio potpuno nemoćan.

Mikel Ojarzabal je pogodio za 5:3 u 103. minutu, ponovo na asistenciju Olma. Bivši fudbaler Dinama je ubaacio loptu sa desne strane, Ojarzabal primio i šutirao, ugasivši sve nade hrvatskim fudbalerima.

Španija će se u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Francuska - Švajcarska, koji će se sastati večeras na stadionu u Bukureštu.

Sastavi:

Hrvatska: Livaković - Juranović (od 74. Brekalo), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić (od 79. Budimir) - Vlašić (od 79. Pašalić), Petković (od 46. Kramarić), Rebić (od 67. Oršić).

Španija: Simon - Aspilikueta, Garsija (od 71. Tores), Laport, Gaja (od 77. Alba) - Koke (od 78. Ruiz), Buskets, Pedri - Sarabija (od 71. Olmo), Morata, Tores (od 88. Ojarzabal).

 

Komentari (0)

Sport