Fudbal

Inter pobedio Plzenj i tako eliminisao Barselonu iz Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

26/10/2022

-

20:36

Inter pobedio Plzenj i tako eliminisao Barselonu iz Lige šampiona
Inter pobedio Plzenj i tako eliminisao Barselonu iz Lige šampiona - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Pretposlednje kolo grupne faze Lige šampiona nastavilo je sa praksom da eliminiše slavne klubove iz daljeg učešća. Nakon Juventusa u utorak, dan kasnije postalo je jasno da i Barselona neće igrati na proleće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Tako nešto omogućio je Inter, koji je na svom stadionu pobedio Viktoriju Plzenj rezultatom 4:0 i tako sebi obezbedio prolaz dalje, a Barseloni okončao boravak u Ligi šampiona.

Inter zauzima drugo mesto na tabeli Grupe C sa 10 bodova, šest više od Barselone, koja će od 21 čas igrati protiv prvoplasiranog Bajern Minhena. Katalonski klub će grupnu fazu završiti kao trećeplasirani tim, i na proleće će se takmičiti u Ligi Evrope.

Dvostruki strelac na stadionu "Đuzepe Meaca" bio je Edin Džeko, u 42. i 66. minutu, a po jedan gol, prvi na utakmici, dali su Henrih Mhitarjan u 35. i Romelu Lukaku u 87.

Odigrana je još jedna utakmica u terminu 18.45, i to u Grupi B, a sastali su se Klub Briž i Porto.

Klub Briž, možda i najveće iznenađenje u ovosezonskoj grupnoj fazi Lige šampiona, doživeo je prvi poraz, i to debakl na svom stadionu.

Porto je Brižu, koji je do ove utakmice imao tri pobede i remi, naneo poraz rezultatom 4:0. Taremi je dao dva gola, a po jedan Evanilson i Eustakio.

Porto je pobedom sebe stavio u odličan položaj u borbi za dalji plasman, pošto sada ima devet bodova, jedan manje od Briža, a pet više od Atletiko Madrida, koji od 21 čas igra protiv Bajer Leverkuzena

Komentari (0)

Sport