Fudbal

Inter pokvario povratak Stankovića na Meacu: Samporija upisala novi poraz

Komentari

Autor: Euronews

29/10/2022

-

23:02

Inter pokvario povratak Stankovića na Meacu: Samporija upisala novi poraz
Stanković - Copyright AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Intera bez većih problema savladali su Sampdoriju na svom terenu 3:0 (2:0) u utakmici 12. kola Serije A.

Susret na Meaci, obeležio je povratak Dejana Stankovića, kome su navijači Intera pred početak susreta priredili fenomenalan doček. Trener Đenovljana je tokom svoje igračke karijere proveo gotovo deset godina u dresu "neroazura", što navijači milanskog tima definitivno nisu zaboravili.

Srpski stručnjak dočekan je uz aplauze i ovacije a na tribinama se mogao videti i transparent na kom je pisalo "Juče, danas i zauvek - Dejan je jedan od nas", što dovoljno govori koliki je utisak ostavio Stanković na simpatizere Intera.

Posle novog poraza u italijanskom prvenstvu, Samdprija je sada na 18. mestu tabele sa šest bodova i čeka je grčevita borba za opstanak u nastavku sezone, dok je Inter trenutno peti na tabeli sa 24 boda.

Utakmica na Meaci je ujedno bila i trenerski duel Stankovića sa nekadašnjim saigračem iz Lacija Simeonom Inzagijem, sa kojim je 2000. godine osvojio titulu u dresu rimskog tima.

Da će Inter opravdati ulogu favorita protiv Sampdorije mogli smo da naslutimo već u prvom poluvremenu, kada je domaćin stekao dva gola prednosti.

Najpre je mrežu Đenovljana načeo Čalhanoglu u 21. minutu, posle centaršuta De Fraja iz ugla, da bi prednost Intera udvostručio Barela u finišu prvog dela igre. 

U drugom poluvremenu domaćin je spustio ritam i dozirao tempo utakmice, gde nije bilo puno uzbuđenja sve do 73. minuta, kada je Korea postavio konačnih 3:0.

 

Komentari (0)

Sport