Fudbal

Zvezda slavila u Lazarevcu: Crveno-beli rutinski pobedili Kolubaru

Komentari

Autor: Euronews

30/10/2022

-

18:52 >> 18:54

Zvezda slavila u Lazarevcu: Crveno-beli rutinski pobedili Kolubaru
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je u "drugoj brzini" stigla do pobede nad Kolubarom u Lazarevcu 2:0 (1:0) golovima Pešića i Kulibalija, u 17. kolu Mozzart bet Superlige, a pored bodova najveći benefit je - Jovan Mijatović. Mladi napadač je debi začinio sjanom asistencijom ka strelcu Pešiću kojim je bio probijen dvostruki štit domaćina, ali celokupna partija 17-godišnjeg bisera bila je na superligaškom niovu. Upisao se u strelce i Kalifa Kulibali, srećno, pa će možda i taj detalj koristiti iskusnom igraču da pokaže ono što je prikazivao u Nantu.

Nije Crvena zvezda bila energetski dobra za meč u Lazarevcu, razlog sigurno leži u velikoj potrošnji od četvrtka i pobede nad Trabzonom, a delom jer je trener Miloš Milojević za duel sa Monakom morao da odmori nekoliko igrača (Katai, Kanga, Milunović). Međutim, mladi trener je šansu da debituje ukazao mladom Jovanu Mijatoviću i može se reći da je pogodio jer ovaj dokazao da je pravi biser sa "Marakane".

Perspektivni napadač je kreirao sve ono što Ivanić, Kangva, Mijailović i Ben nisu u  prvom delu. Sve što je Zvezda dobro uradila u prvom delu bilo je njegovih pasova delo. Prvo je spojio Mirka Ivanića u 31. minutu sa golom, a "četvorka" se nije proslavila jer je sa pet metara šutirao pored stative, da bi u 45. minutu odlično proigrao Aleksandra Pešića koji je otključao bravu domaćina. Prošao je Mijatović dve prepreke a pas ka Pešiću bio je pravovremen što rasnom strelcu kakav je Pešić nije bilo teško da pretvori u novi pogodak i vođstvo na poluvremenu.

Kolubara se dobro i organizovano branila dvojim blokom, spore napade rivala su uspevali uglavnom lako da otklanjaju, a zapretili su i preko Kadrića kada je Borjan na vreme istrčao i skratio ugao. 

Nije kazaljka okrenula treći krug u nastavku kada se u strelce upisao i Kalifa Kulibali, koji je na poluvremenu zamenio Pešića. Srećno je stameni napadač iz Malija sproveo loptu u mrežu posle dobrog prodora Bena i prizemnog centaršuta i tu je priči oko pobednika bila stavljena tačka. Azarov, Leković, Mustafa, Vuk Bogdanović (debitovao) su odmenili neke startere i priveli su meč kraju.

Kolubara je pokušavala da vrati neizvesnost u meč, ali u ovom času to nije mogla, mada je Vukušić u 84. minutu imao brisan prostor pred Borjanom, ali ga je Kangva sustigao i sprečio da uvede meč u neizvesnu završnicu. Nastavili su "rudari" seriju od pet mečeva bez pobede, uz samo jedan remi i četiri poraza.

Komentari (0)

Sport