Fudbal

Partizan ubedljiv protiv niškog Radničkog: Crno-beli četiri puta tresli protivničku mrežu

Komentari

Autor: Euronews

30/10/2022

-

20:52 >> 20:54

Partizan ubedljiv protiv niškog Radničkog: Crno-beli četiri puta tresli protivničku mrežu
Partizan ubedljiv protiv niškog Radničkog: Crno-beli četiri puta tresli protivničku mrežu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je bez većih problema pobedio Radnički iz Niša 4:0 (2:0) u 17. kolu Mozzart bet Superlige, koju su golovima potpisali Andrija Pavlović (8), Rikardo Gomeš (15 i 55) i Sameda Baždara (83). Crno-beli su imali potpunu kontrolu meča, uspeli su da naplate Nišlijama dug iz prvog dela sezone, ali i da odmore glave adute za ključni meč poslednjeg kola Lige konferencija protiv Slovackog u četvrtak (21.00, TV Arena Premium 1).

Trener Partizana Gordan Petrić već posle prvih 45 minuta dobio je ono što je hteo: odmorio je Natha, Dijabate i Meniga, razigrao je i Danila Pantića, kao i mladog Sameda Baždara, a u uvodnih 15 minuta golovima Andrije Pavlovića i Rikarda Gomeša dobio i sigurnu prednost koja je pretočena u novi trijumf.

Danilo Pantić i Samed Baždar su bili veoma raspoloženi za igru, odlično su nadomestili izostanke startera i kreirali su neke veoma dobre napade. Baždar je u 2. minutu pogodio stativu topovskim udarcem sa 17 metara, da bi onda crno-beli iskoristili obe krupne greške gostiju i poveli 2:0 u 15. minutu. Gaku je "asistirao" neočekivano Pavloviću dajući mu loptu u noge na 18 metara, usledio je odličan udarac u malu mrežu. 

Nišlije nisu bili na nivou od pre sedam dana kada su namučili Crvenu zvezdu, pogrešio je kod kornera i golman Rosić, a Rikardo Gomeš je sa pet metara ubacio loptu u mrežu posle veoma dobrog kornera Danila Pantića.

Naredne dve grube greške gostiju crno-beli nisu uspeli da realizuju, Pavlovićev udarac završio je pored stative, a Rikardov snažan udarac preko prečke.

Imali su i igrači Radničkog neke svetlije minute na terenu, kada su brzim akcijama dolazili do šesnaesterca crno-belih. Ipak, udarac Cvetkovića amortizovao je Popović, a šuteve Jovanovića i Dimića izblokirao je Saničanin.

Samed Baždar je otvorio prvo, ali i drugo poluvreme. Dobar pas od Rikarda mu je otvorio brisan prostor ka Rosiću, dobro je mladi igrač i šutirao, samo što je Rosić bio na mestu.

Nisu Nišlije bez petorice prvotimaca imali snage i moći da se ozbiljnije suprostave domaćinu, a Partizan je iz pune kontrole pritiskao da bi trećim golom rešio sve dileme. Dobar dupli pas sa Pavlovićem, Rikardo je golom broj 12. rešio sve dileme u 55. minutu. 

Crno-beli su lako kontrolisali meč, da bi na kraju Samed Baždar zaslužio da se upiše u strelce posle dobre partije. Natho mu je pripremio laku egzekuciju sa 11 metara. Ubedljivih i zasluženih 4:0 protiv bledih Nišlija.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 17. kolo

Subota

Javor - TSC 0:1 (0:0)

/Đakovac 49p/

Čukarički - Novi Pazar 2:2 (1:1)
/vanovic 42, Docić 48p - Mijić 6, 79/

Voždovac - Napredak 0:0

Vojvodina - Mladost GAT 2:0 (1:0)
/Čumić 20, Kabić 80/

Nedelja 

Radnik - Spartak 2:0 (0:0)
/Duronjić 55, Kunić 64/

Kolubara - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Pešić 45, Kulibali 48/

Mladost L. - Radnički 1923 0:0

Partizan - Radnički Niš 4:0 (2:0)
/Pavlović 8, R. Gomeš 15, 55, Baždar 83/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport