Fudbal

Nemanja Matić kreirao pobedu Rome u Veroni

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2022

-

20:47

Nemanja Matić kreirao pobedu Rome u Veroni
Roma - Copyright Tanjug/(Paola Garbuio/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Verona je nastavila da posrće, u 12. kolu Serije A ugostila je Romu i zabeležila sedmi uzastopni poraz. Do trijumfa od 3:1 (1:1) izabranici Žozea Murinja stigli su golovima u samom finišu.

Posle solo prodora po desnoj strani Nemanje Matića, Rimljani su stigli do čitavog plena. Srpski internacionalac je šansu sa klupe dobio  u 66. minutu. U akciji kod gola  "zalomio" je čuvara, vratio loptu na ivicu kaznenog prostora do drugog rezerviste Kristijana Volpata čiji je udarac završio u donjem levom uglu za vođstvo od 2:1.

Volpato je malo kasnije asistirao, a El Šaraviju stavio tačku na trijumf, pogodio je za  konačnih 3:1. 

Domaćin je poveo u 26. minutu. Nakon kornera sa leve strane lopta je došla do Faraonija koji je uputio je šut po zemlji sa 20 metara, pogodio je u kaznenom prostoru saigrača Pavela Davidoviča za vođstvo svog tima.  

Strelac vodećeg gola otežao je posao Veroni. Deset minuta kasnije, zbog grubog starta nad Zaniolom i nakon VAR provere, dobio je crveni karton.

Kazna je stigla u drugom minutu nadoknade. Tameze je izgubio loptu na svojoj polovini, krenula je akcija gostiju, Kamara je dodao Ejbrahamu, njegov šut zaustavila je stativa, lopta se odbila do Zaniola koji je poslao u mrežu za 1:1.

Domaćin je dugo odolevao u nastavku, međutim, sjajni potezi Matića i Volpata prelomili su meč.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport