Fudbal

Bavarci ponovo stopostotni u grupi: Bajern nadigrao Inter, Barsa slavila u Plzenju

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2022

-

23:17 >> 23:58

Bavarci ponovo stopostotni u grupi: Bajern nadigrao Inter, Barsa slavila u Plzenju
Bajern Minhen - Copyright (Sven Hoppe/dpa via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri minhenskog Bajerna savladali su Inter na svom terenu 2:0 (1:0) u poslednjem, šestom kolu grupne faze Lige šampiona i po drugi put zaredom plasirali su se u eliminacionu rundu elitnog takmičenja sa stopostotnim učinkom.

Bavarci su u Grupi C ostvarili svih šest pobeda sa impozantnom gol razlikom 18:2, Inter je drugi sa 10 bodova, dok je Barselona posle pobede u Plzenju protiv Viktorije (4:2) došla do sedmog boda čime se učvrstila na trećoj poziciji, koja vodi u Ligu Evrope. 

Češki tim je pretrpeo i šesti poraz u grupi i za njih je takmičenje na evrosceni završeno.

Što se tiče utakmice na Alijanc Areni, domaći igrači su tokom čitavog susreta kontrolisali dešavanja na terenu i pobeda Bavaraca se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.

Pored veće terenske inacijative, tome u prilog govori znatno veći broj šuteva u odnosu na rivala iz Italije. Bavarci su imali čak 23 pokušaja ka golu "neroazura", dok su gosti imali svega sedam i to mahom iz polu-prilika u prvom poluvremenu.

Utakmica je počela dinamično sa dve solidne šanse Kimiha, čije je pokušaje bez većih problema osujetio Onana. U nastavku meča probudio se i Mane, koji je imao nekoliko izglednih prilika, ali je falila koncentracija u završnici. 

U jeku napada Bajerna, Inter je najveću priliku propustio u 20. minutu kada je Lautaro posle odlične asistencije Gonsensa promašio prazan gol. "Neroazuri" su takođe imali dve šanse preko Barele, a nakon neiskorišćenih prilika stigla je kazna Bavaraca u režiji Pavara.

Francuski fudbaler doneo je radost domaćim navijačima u 32. minutu nakon asistencije Kimiha iz kornera. Pavar je bez problema nadskočio omalenog Lautara i glavom poslao loptu iza nemoćnog Onane.

Sa rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a drugo poluvreme donelo je dosta sporiju igru i jedne i druge ekipe. Osim pokušaja Džeka i Galjardina, Inter nije imao izglednih prilika pred golom Bavaraca, dok su domaći fudbaleri, ponovo prikazali bolju sliku na terenu.

Koman je stavio Onanu na muke, Sabicer je takođe imao dobru priliku kada je šutirao za malo pored gola, dok je Čupo-Motingu poništen lep pogodak makazicama u 62. minutu, nakon ofsajda.

Međutim, Kamerunac je u nastavku utakmice, ipak uspeo da se upiše u listu strelaca. Igrao se 72. minut kada je napadač Bajerna postavio konačnih 2:0, posle asistencije Dejvisa, nakon čega je susret ušao u još mirnije vode.

U drugoj utakmici Grupe C, snage su odmerili Viktorija i Barselona, a novu pobedu upisali su Katalonci. Izabranici Ćavija Ernandeza bez većih problema savladali su češki tim na gostovanju sa 4:2 (2:0), posle čega je ekipa iz Plzenja završila takmičenje u Ligi šampiona bez trijumfa.

Radost gostima doneo je Alonso u šestoj minutu, Tores je u finišu poluvremena udvostručio prednost Barselone. Početkom drugog dela igre Čori je smanjio na 2:1, da bi Tores u 54. minutu doneo ponovo dva gola prednosti Kataloncima.

Do kraja utakmice Čori je još jednom zatresao mrežu Barselone, a konačnih 4:2 postavio je Tore u 75. minutu.

Liga šampiona, Grupa C, šesto kolo

Bajern Minhen - Inter 2:0 (1:0)
/Pavar 32, Čupo-Moting 72/

Viktorija Plzenj - Barselona 2:4 (0:2)
/Čori 51, 63 - Alonso 6, Tores 44, 54, Tore 75/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport