Fudbal

Atletiko Madrid nokautiran, u eri trenera Simeonea prvi put bez proleća u Evropi

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2022

-

10:08

Atletiko Madrid nokautiran, u eri trenera Simeonea prvi put bez proleća u Evropi
Atletiko Madrid nokautiran, u eri trenera Simeonea prvi put bez proleća u Evropi - Copyright AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Nokaut. Neverica i tuga zavladala je u Atletiku jer su porazom u Portu eliminisani iz Evrope posle jesenjih borbi po prvi put od 2011. godine!

Trener Dijego Čolo Simeone susreo se tako sa svojim prvim evropskim krahom od kako je seo na klupu Madriđana. Ne samo da nije prošao grupu, već je bio četvrti sa samo pet bodova u konkurenciji sa Portom, Brižom i Bajerom iz Leverkuzena. Ekipama koje ne slove kao kanidati za osvajanje Lige šampiona.

Nije prošao grupu Lige šampiona ni u sezoni 2017/18, ali je kao treći ušao u Ligu Evrope i na kraju je podigao pehar ovog takmičenja. Navijači Atletika kažu da je ovo u "Čolovoj eri" za njih treći najteži udarac za 10 godina, a prva dva smatraju poraze u finalima Lige šampiona 2014. i 2016. godine od Real Madrida.

 

 

Simeone je u poslednjih godinu i po dana izgubio svoje "ratnike", nisu ubedljivi ni u Primeri, dozvolili su veliku blamažu i u Ligi šampiona. I to opet bez velike borbe, one žestine koja ih je krasila celu deceniju. Gubio je nerve temperamentni Argentinac, svađao se sa Luisom Suarezom i pošto mu je doneo titulu, sada sa Žoaom Feliksom, pojačanja na koje je potrošen veliki novac nisu kvaliteti prethodnika...

Najteži dani za Simeonea u Atletiko Madridu.

Komentari (0)

Sport