Fudbal

Miloš Milojević pred gostovanje Monaku: Kolektivna igra je naš najveći kvalitet

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2022

-

19:08

Miloš Milojević pred gostovanje Monaku: Kolektivna igra je naš najveći kvalitet
Miloš Milojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18.45 (TV Arena 1 premium) gostuju Monaku u direktnom duelu za prolaz grupne faze Lige Evrope.

Trener crveno-belih, Miloš Milojević, je na konferenciji izneo utiske pred jedno od najvažnijih mečeva u skorijoj istoriji Zvezde, ali sigurno najvažnijem njegovom od preuzimanja uloge šefa stručnog štaba:

"Uvek pristupamo utakmici kao i svakoj drugoj. Ponekad dosta zavisi i od snage protivnika. Motivisanost, spremnost i fokus će biti presudni. U mnogim stvarima smo bili pravi u prvoj utakmici. Moramo da budemo za nijansu hrabriji i ofanzivniji", rekao je Milojević, a potom otkrio šta očekuje od protivnika:

"Očekujem prepoznatljivi Monako. Moramo da zatvorimo centralni deo terena, trčanjem dolaze do gola. Očekujem tako nešto od trija u napadu, ko god bude igrao. Naš kvalitet je kad igramo kao kolektiv, pa neki pojedinac uvek iskoči. Katai, Pešić, Ivanić, mislim da je vreme da proradi. Defanzivci Monaka su fizički jako dobri, ponekad previše veruju u to, pa kiksnu. U odnosu na prvu utakmicu smo napadački u boljoj formi".

Uopšte ne raduje podatak da Zvezda nikada nije slavila u Francuskoj:

"Nisam neko ko juri rekorde i nemam taj ego borbe sa prošlošću. Najviše volim finala i ovo je kao neko finale. Svaka utakmica je ista i uvek je moranje. Tražim od igrača da se opuste i ne razmišljaju o rezultatu. Nekad možete da prevarite fudbal, ali uvek".

Prokomentarisao je i drugi meč u grupi između Trabzona i Ferencvaroša.

"Očekujem fer utakmicu. Po meni je Trabzon kvalitetniji. Ferencvaroš igra reaktivan fudbal, kontra, polukontra. Prvi su u grupi i možemo da im čestitamo", ističe srpski stručnjak.

Ponovo je pitanje bila pozicija na kojoj će Strahinja Eraković igrati, a Milojević je za mladog defanzivca rekao da zaslužuje poziv za Mundijal.

"Eraković će igrati na poziciji gde igra najbolju poziciju. Mislim da zaslužuje da se nađe na spisku putnika za Katar, kad se zna da su Spajić i neki igrači povređeni. Kvalitet mu je što može da igra na dve pozicije", zaključio je Milojević.

Komentari (0)

Sport