Fudbal

Real Madrid i Red Bul Lajpcig potvrdili plasman u nokaut fazu Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2022

-

20:51

Real Madrid i Red Bul Lajpcig potvrdili plasman u nokaut fazu Lige šampiona
Real Madrid i Red Bul Lajpcig potvrdili plasman u nokaut fazu Lige šampiona - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Real Madrida i Red Bul Lajpciga obezbedili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Madriđani su na "Santjago Bernabeu" ubedljivo savladai Seltik sa čak 5:1(2:0), dok su Nemci na gostovanju bili jednako ubedljivi protiv Šahtjora u Donjecku sa 4:0 (1:0).

Izabranici Marka Rozea su završili kao drugoplasirani sa duplo više bodova od protivnika, koji je završio kao treći, iako je imao šansu za prolaz.

Gosti su dobro otvorili utakmicu i veoma rano nagovestili šta će se desiti. Kristofer Nkunku u 10. minutu doveo Lajpcig u vođstvo. Timo Verner je imao priliku da zatrese protivničku mrežu, ali je golman Anatoli Trubin zaustavio njegov pokušaj, kada je natrčao Nkunku i rutinski pogodio za 1:0.

Drugi pogodak videli smo u 50. minutu, kada je Mohamed Simakan natrčao na odbitak iz drugog plana i poslao je pred gol gostiju, gde se najbolje snašao Andre Silva i duplirao vođstvo.

Definitivno pitanje pobednika bilo je rešeno u 63. minutu kada je strelac bio Dominik Soboslai. Nkunku je ostavio loptu za mađarskog vezistu, koji je uspeo da predribla golmana i postigne pogodak.

Olmo je nekoliko sekundi po ulasku u igru upisao pogodak. Emil Forsberg je uposlio bivšeg fudbalera Dinama, koji je dao sebi for i fantastično pogodio.

Sa druge strane, Real je u Madridu potpuno pregazio Seltik i tako potvrdio prvo mesto. 

U prvom poluvremenu viđena su čak tri jedanaesterca. Prvi je realizovao Luka Modrić u šestom minutu, da bi prednost duplirao Rodrigo u 21. takođe sa bele tačke.

Imali su šansu gosti da smanje na 2:1, ali je Josip Juranović upropastio tu priliku, pošto nije iskoristio jedanaesterac. U nastavku je Marko Asensio bio strelac trećeg, a Vinisijus Žunior četvrtog gola.

Peti pogodak za Real postigao je Federiko Valverde na asistenciju Lukasa Vaskeza u 71. minutu. Ipak, Seltik nije želeo da se bez gola oprosti od Lige šampiona, te je Žota u 84. minutu odličnim udarcem iz slobodnjaka postavio konačan rezultat - 5:1.

Liga šampiona Grupa F, šesto kolo

Real Madrid - Seltik 5:1 (2:0)
/Modrić 6p, Rodrigo 21p, Asensio 51, Vinisijus 61, Valverde 71 - Žota 84/

Šahtjor - RB Lajpcig 0:4 (0:1)
/Nkunku 10, Silva 50, Soboslai 62, Olmo/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport