Fudbal

Preokret Sitija protiv Sevilje, Kopenhagenu bod protiv Dortmunda

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2022

-

22:56

Preokret Sitija protiv Sevilje,  Kopenhagenu bod protiv Dortmunda
Mančester siti - Copyright Tanjug/(AP Photo/Rui Vieira)

veličina teksta

Aa Aa

U grupi G Lige šampiona poslednje kolo nije  imalo rezultaskog značaja. Mančester Siti i Borusija Dortmund su već obezbedili prolaz u nokaut fazu, a Sevilja treće mesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

    
Fudbaleri Mančester Sitija su na Etihadu ugostili Sevilju i slavili rezultatom 3:1 (0:1). Preokret "građana" usledio je u nastavku, nakon što su na odmor otišli sa golom zaostatka.

Maestralno proigravanje De Brujnea u 73. minutu iskoristio je Hulijan Alvarez, efektno je završio akciju, doneo prednost od 2:1 i najavio novi trijumf čete Pepa Gvardiole. Isti igrač je malo kasnije oduzeo loptu igraču Sevilje, proigrao Rijada Mareza koji je bio neumoljiv za konačnih 3:1.    

Gosti su poveli u 31. minutu. Isko je izveo korner sa desne strane, na drugoj stativi odlično je skočio Rafa Mir i udarcem glavom matirao golmana Ortegu.

U uvodnim minutima nastavka, dubinsku loptu Huliana Alvareza iskoristio je Riko Luis, izašao pred golmana i izjednačio na 1:1.

U drugom poluvremenu, u timu Sevilje šansu je dobio srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, u tim momentima domaćin se razigrao i preko raspoloženog Alvareza totalno preokrenuo situaciju na terenu. 

Kopenhagen je ugostio Borusiju i osvojio bod, krajnji rezultat bio je 1:1 (1:1).

Sredinom prvog poluvremena Feliks Paslak je prošao po desnoj strani i centrirao na drugu stativu gde je loptu prihvatio Torgan Azar i preciznim uadrcem doneo vođstvo timu iz Dortmunda - 0:1.

Fudbalerima kluba iz Danske trebalo je ove sezone u Ligi šampiona skoro 500 minuta da se raduju pogotku.

U 40. minutu nakon što su oduzeli loptu protivniku uz levu aut liniju i izmenjali nekoliko uspešnih pasova, Viktor Klasen je proigrao Haraldsona koji je najzad zatresao protivničku mrežu.

Bio je to prvi pogodak šampiona Danske nakon golgeterskog posta od šest mečeva, računajući i revanš u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Trabzonspora krajem avgusta.

Grupa G, 6. kolo

Mančester Siti - Sevila 3:1 (0;1)

/Luis 52, Alvarez 73, Marez 83 - Rafa Mir 23/
 

Kopenhagen - Borusija 1:1 (1:1)
/Haraldson 40 - Azar 31/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport