Fudbal

Čelsi i Milan u šesnaestini finale Lige šampiona, Salcburgu Liga Evrope

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2022

-

22:56 >> 23:23

Čelsi i Milan u šesnaestini finale Lige šampiona, Salcburgu Liga Evrope
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čelsija i Milana plasirali su se u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je londonski klub na svom terenu savladao Dinamo Zagreb sa 2:1(2:1), dok su izabranici Stefana Piolija na "San Siru" rutinski slavili protiv Red Bul Salcburga sa 4:0 (1:0).

Zagrebački Dinamo je na odličan način otvorio u utakmicu pogotkom Bruna Petkovića u sedmom minutu. Arijan Ademi je centrirao ka napadaču koji je glavom pogodio za 1:0, što je u tom momentu bio rezultat koji vodi hrvatski tim u Ligu Evrope.

Međutim, slavlje je trajalo samo deset minuta, pošto je Rahim Sterling doneo izjednačenje u 18. minutu. Odlično se snašao Englez nakon ostavljene lopte Pjera Emerika Obamejanga i pogodio za 1:1.

Već u 30. minutu Čelsi je uspeo da dođe i do potpunog preokreta. Strelac prvog gola, Sterling, se našao u ulozi asistenta kada je dobro reagovao Denis Zakarija i zatresao protivničku mrežu.

Do kraja su domaći imali nekoliko izglednih šansi, dok Dinamo nije uspevao da stvori priliku i uvede nas u neizvesnu završnicu, te je Čelsi kao prvoplasirani prošao dalje, dok je zagrbački tim ostao bez učešća u Evropi ove sezone.

 

 

Milan je na svom stadionu potpuno nadigrao Salcburg, za šta je najzaslužniji bio veoma raspoloženi Olivije Žiru.

Najpre je Teo Ernandez u trećem minutu stativom nagovestio dominaciju "rosonera", koji je do vođstva došao u 14. minutu. Sandro Tonali je centrirao iz kornera, nakon čega se u skoku najbolje snašao Žiru i zatresao mrežu za 1:0.

Samo minut igre u drugom poluvremenu bio je potreban domaćima za drugi pogodak. Olivije Žiru je ovog puta bio u ulozi asistenta, kada je glavom poslao loptu ka Radetu Kruniću koji je duplirao prednost.

Tačka na pitanje pobednika definitivno je stavljena u 57. minutu. Rafael Leao je sa levog krila vodio loptu sve do desnog, odakle je ubacio loptu pred gol, gde se najbolje snašao Žiru i postigao svoj drugi gol na meču.

Konačan rezultat postavio je Žunior Mesijas u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je svoju drugu asistenciju na meču upisao neverovatni Žiru.

Liga šampiona grupa E, 6. kolo

Čelsi - Dinamo Zagreb 2:1 (2:1)
/Sterling 18, Zakarija 30 - Petković 7/

Milan - RB Salcburg 4:0 (1:0)
/Žiru 14, 57, Krunić 46, Mesijas 90+1

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport