Fudbal

Partizanu dovoljan bod protiv Slovackog za siguran prolaz u narednu fazu

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2022

-

08:31

Partizanu dovoljan bod protiv Slovackog za siguran prolaz u narednu fazu
Partizanu dovoljan bod protiv Slovackog za siguran prolaz u narednu fazu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Iako računica govori da je fudbalerima Partizana u večerašnjem susretu protiv Slovackog (21, TV Arena 1 Premium) dovoljan i bod da se plasiraju u eliminacionu Fazu Lige konferencija, u Humskoj ne žele d ase bave kalkulacijama.

Trener Gordan Petrić insistira na tome da oni igrači koji danas budu izašli na teren pokažu želju da se osvoje sva tri boda i pokažu koliko znaju i umeju.

"Tokom cele jeseni smo bili u fudbalskom izlogu i sada nam je i bod dovoljan da obezbedimo prolazak dalje i pokušamo da se malo više prošetamo Evropom. Igrači su ti koji su nas izvukli iz krize i večeras samo treba još jednom da pokažu koliko vrede", rekao je Petrić.

Češki tim jeste u grupu D ušao iz poslednjeg šešira, takođe je istina da uoči večerašnjeg duela ulaze kao četvrtoplasirani na tabeli bez ikakvih šansi da prođu dalje, ali je isto tako činjenica da njihov stil igre ne leži crno-belima.

"Zaista mislim da smo izvukli pouke iz prve utakmice u Češkoj u kojoj je bilo 3:3. Znamo protiv kakve ekipe igramo, spremili smo se za ono što nas očekuje i videćemo kako će sve to izgledati na terenu, ali nikakvih kalkulacija neće biti i mi idemo na pobedu", naglasio je Petrić.

Ukoliko večeras pred stadionom punim mališana do 15 godina, koji će prema odluci UEFA jedini smeti da budu na stadionu, crno-beli uspeju da ostvare pobedu, a Keln ostane neporažen u duelu protiv Nice, igrači Partizana će osvojiti prvu poziciju u grupu, dok bi u slučaju trijumfa francuske ekipe bili drugi zbog lošijeg međusobnog skora.

Liga konferencija

Grupa D, 6. kolo

Partizan - Slovacko 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Keln - Nica 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport