Fudbal

Srbija prolazi grupu na SP u Kataru: Ivan Gudelj veruje u rad Dragana Stojkovića

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2022

-

16:03

Srbija prolazi grupu na SP u Kataru: Ivan Gudelj veruje u rad Dragana Stojkovića
Srbija prolazi grupu na SP u Kataru: Ivan Gudelj veruje u rad Dragana Stojkovića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalske reprezentacije Srbieji Hrvatske imaju kvalitet d aprođu grupuna Svetskom prvenstvu u fudbalu a kad se dođe do eliminacionih mečeva, ond aje sve moguće, kaže legendarni Ivan Gudelj.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih fudbalera Hajduka iz Splita u istoriji, a čija je karijera prekinuta zbog bolesti, dao je opširan intervju za podgoričke Vijesti u kojima je priča o šansama Srbije na Mundijalu.

”Hrvatska u kontinuitetu igra velike turnire, i za očekivati je da nastavi. Srbija je konačno na mestu koje zaslužuje i čestitam Draganu Stojkoviću Piksiju na onome što je uradio. On je pravi čovek za selektora, napravio je ekipu koja zna šta hoće, dok je ranije uvek nešto falilo", rekao je Gudelj za podgorički list i dodao:

"Pričao sma jednom prilikom sa Vladimirom Petrovićem Pižonom i  pitao kako to da Srbija izgubi četiri boda u dva meča protiv jedne Estonije, iako je imala kvalitetniji tim. To su neka pitanja na koja je Piksi našao odgovore. Verujem da će i Hrvatska i Srbija proći grupe i to je već samo po sebi uspeh. Kasnije, utakmicu može da odredi trenutak nadahnuća, inspiracije, motiva, potez nekog velemajstora".

Ivan Gudelj je još naglasio da će na ovom Mndijalu učestvovati mnoge vrhunske selekcije i da upravo zbog toga nije moguće da se izdvoji favorit.

"Kada je u pitanju favorit za osvajanje mogu samo da kažem da ga nema. Uvek imate reprezentacije kojima je sve osim titule neuspeh poput Argentine, Nemačke, Brazila, Italije, Španije, Engleske... Ali, setimo se da Hrvatskoj niko nije davao velike šanse pred Mundijal u Rusiji, a stigli smo do finala. Dalje, prvi put se prvenstvo igra u novembrz i decembru, biće zanimljivo kako će se ekipe adaptirati na vremenske prilike", rekao je Gudelj.

Komentari (0)

Sport