Fudbal

Roma poklonila pobedu Laciju u gradskom derbiju

Komentari

Autor: Euronews

06/11/2022

-

20:00

Roma poklonila pobedu Laciju u gradskom derbiju
Roma - Lacio 0:1 - Copyright Tanjug/(AP Photo/Gregorio Borgia)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Lacija dobili su derbi Rima, iako oslabljeni neigranjem suspendovanog Sergeja Milinković- Savić i povređenog golegetera Imobilea, zabeležili su minimalan trijumf na gostovanju Rome rezultatom 1:0 (1:0).    

Pobednika je odlučila greška Rožea Ibanjeza u 29. minutu. Levi bek domaćih izgubio je loptu u svom petercu, Pedro je poklon prosledio Felipeu Andersonu koji je posalo u mrežu. Prvi udarac gostiju ka golu završio je u mreži i doneo im tri boda. 

Pet minuta kasnije domaćin je preko Zaniola propustio priliku da izjednači. Šutirao je vezista Rome sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku u 33 minutu.

U 73. minutu po desnoj strani prošao je rezervista Lacija Mateo Kanćelijeri, proigrao je u povoljnoj siruaciji Andesrona ali je njegov udarac odbranio Rui Patrisio.

Golman Rome učestvovao je u inicidentu u finišu meča kada je u želji da dođe do lopte koja je izašla u aut. Ometao ga je u tome rezervista gostiju Stefan Radu, čuvar mreže domačih ga je odgurnuio, a onda se stvorila gužva uz aut liniju kod klupe Lacija. Sve se završilo žutim kartonima za Rui Patrisija i Radua.   

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport