Fudbal

Dve asistencije Filipa Kostića u pobedi Juventusa protiv Intera

Komentari

Autor: Euronews

06/11/2022

-

22:38

Dve asistencije Filipa Kostića u pobedi Juventusa protiv Intera
Filip Kostić - Copyright Tanjug/(AP Photo/Antonio Calanni)

veličina teksta

Aa Aa

Juventus je nadigrao Inter u jednom od derbija 13. kola Serije A. U trijumfu "stare dame" rezultatom 2:0 (0:0), veliki doprinos dao je Filip Kostić, asistent kod oba gola. 

Vodeći pogotak postigao je Rabio u 52. minutu, efektno je zahvatio loptu koju mu je servirao raspoležni reprezentativac Srbije.

Kostić je prihvatio loptu na 70 metara od protivničkog gola i nezadrživo krenuo u napad. Usledilo je potom idealno proigravanje i sjajna reakcija Rabioa - 1:0. 

Juventus je postigao gol posle kornera koji je izveo Kostić u 66. minutu, ali je poništen zbog igranja rukom Danila.

U 74. minutu Lautaro Martinez se našao u prilici da poravna rezultat, izašao je pred golmana Ščesnija koji je odbranio njegov udarac po zemlji.

Najveću opasnost po mrežu Intera sve vreme predstavljao je upravo Kostić. U 77. minutu izveo je još jedan sjajan potez, uputio je strahovit šut sa ivice šesnaesterca, čuvar mreže Onana okrznuo je loptu, a ona je potom uzdrmala stativu.

Do druge asistencije na meču Srbin je ipak stigao u finišu meča. Posle brze kontre domaćina, Kostić je sa levog boka uposlio na suprotnoj strani Fađolija koji je matirao Onanu za 2:0.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport