Fudbal

Selektor Brazila Tite odabrao 26 igrača za Mundijal

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2022

-

18:00

Selektor Brazila Tite odabrao 26 igrača za Mundijal
Selektor Brazila Tite - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Brazila Tite objavio je spisak od 26 igrača koje vodi na Svetsko prvenstvo u Kataru. Konkurencija za mesto u timu "karioka" je  izuzetno jaka, a rezultati fudbalske selekcije su od nacionalnog značaja, pa se sa nestrpljenjem čekala odluka selektora kome će ukazati poverenje na najvažnijem sportskom događaju ove godine.

Tite dugo nije želeo da otkrije ni širi spisak od 55 imena kako bi izbegao tenzije. Najveći pritisak na selektora mediji su stvarali zbog nekolicine prvotimaca Flamenga, inače prvaka Južne Amerike ali i u vezi statusa pojedinih fudbalera. Pre svega vremešnog Danija Alvesa koga javnost u Brazilu ne simpatiše. 

Na kraju, Dani Alveš, najtrofejniji fudbaler u istoriji ovog sporta ipak je završio na spisku. U konkurenciji napadača našlo se ime napadača Arsenala Gabrijela Martinelija koji je istisnuo Roberta Firmina iz Liverpula.

Kada su u pitanju igrači Flamenga, među putnicima u Katar našao se vezista Everton Ribeiro i napadač Pedro, a otpao je izuzetno popularni Gabrijel Barbosa poznat po nadimku "Gabigol".

Od 26 igrača desetorica je već učestvovala na Mundijalu, Brazilci su ujedno i među najvećim favoritima za osvajanje titule.

Na spisku Titea za Mundijal našli su se: 

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Veverton (Palmeiras).

Defanzivci: Tijago Silva (Čelsi), Markinjos (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Aleks Sandro (Juventus), Danilo (Juventus), Aleks Teljes (Sevilja), Bremer (Juventus), Dani Alves (Pumas).

Vezisti: Lukas Paketa (Vest Hem), Kazemiro (Mančester Junajted), Fred (Mančester Junajted), Bruno Gimaraes (Njukasl), Fabinjo (Liverpul), Everton Ribeiro (Flamengo)

Napadači: Nejmar (PSŽ), Vinisijus Žunior (Real Madrid), Rodrigo (Real Madrid), Rafinja (Barselona), Antoni (Mančester Junajted), Rišarlison (Totenhem), Gabrijel Žezus (Arsenal), Pedro (Flamengo), Gabrijel Martineli (Arsenal).

Reprezentacija Brazila će se naredne nedelje okupiti u Torinu gde će pet dana trenirati u Juventusovom trening centru posle čega će otputovati u Katar.  Prvu utakmicu na Mundijalu igraju protiv Srbije 24. novmebra od 20 časova.
  

Komentari (0)

Sport