Fudbal

Rajo Valjekano ostvario istorijski trijumf nad Real Madridom

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2022

-

23:25

Rajo Valjekano ostvario istorijski trijumf nad Real Madridom
Rajo Valjekano ostvario istorijski trijumf nad Real Madridom - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Raja Valjekana su na svom terenu nakon velike borbe savladali aktuelnog šampiona, Real Madrid, sa 3:2 (2:2) u okviru 13. kola španske Primere. Bila je ovo poslednja utakmica u kolu, a mi smo zaista imali priliku da gledamo senzacionalan meč u kom su poveli domaći, pa gosti preokrenuli, a onda ispustili prednost i izgubili.

Rajo je odlično otvorio meč i poveo je već u petom minutu nakon odličnog kontranapada u kom je Fran Garsija uposlio Santija Komesanja, koji se dobro snašao i pogodio za 1:0.

Međutim, Real je u 37. minutu došao do izjednačenja. Marko Asensio je oboren u protivničkom šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Luka Modrić i udarcem po sredini gola izjednačio rezultat.

Samo četiri minuta kasnije, gosti su došli do vođstva. Igrao se 41. minut kada je Asensio centrirao iz kornera, nakon kog je nabolji u skoku bio Eder Militao i zatresao mrežu Valjekana.

Baš kada je delovalo da će se na pauzu otići tim rezultatom, usledio je odgovor domaćih. Isi Palacon je u 44. minutu asistirao Alvaru Garsiji, a ovaj doneo novo izjednačenje.

U drugom delu se očekivala potpuna dominacija Reala, ali smo videli potpuno suprotnu situaciju, pošto je Rajo tokom čitavog drugog dela bio opasniji rival.

Ipak, pre nego što će postići treći pogodak, domaćima je isključen trener, Andoni Iraola i to pomalo prestrogo. Protestvovao je, ne preoštro, iskusni stručnjak kada je jednom prilikom zatražio korner od sudije, koji je prišao i pokazao mu crveni karton.

Međutim, samo dva minuta kasnije, Rajo je imao priliku da sa bele tačke dođe do novog vođstva. Oskar Treho i Dani Karvahal su bili u duelu, kada je bek Reala igrao rukom, što je sudija video i dodelio jedanaesterac domaćima. Odgovornost je preuzeo Treho, ali je očajno šutirao i Tibo Kurtoa je bez problema zaustavio udarac. Ali, dobio je Treho novu priliku, pošto se desilo i da je golman, ali i da su igrači utrčali ranije. I ovoga puta nije baš slavno izveo penal, ali je zatresao mrežu i ispostavilo se doneo istorijska tri boda svom timu.

Do kraja nije bilo previše uzbuđenja, jedino priliku za Real i to sasvim solidnu, imao je Rodrigo u sudijskoj nadoknadi kada je sa svega dva metra prebacio loptu preko gola.

U narednom kolu Real dočekuje Kadiz, dok će Valjekano ugostiti Seltu iz Viga.

Primera, 13. kolo

Petak

Đirona - Atletik Bilbao 2:1 (0:0)
/Lopez 67, Martin 75 - Guruzeta 78/

Subota

Hetafe - Kadiz 0:0

Valjadolid - Elče 2:1 (1:0)
/Sančez 40, Mesa 46 - Hosan 63/

Selta - Osasuna 1:2 (1:2)
/Aspas 19 - Avilja 9, 28/

Barselona - Almerija 2:0 (0:0)
/Dembele 48, De Jong 62/   

Nedelja

Atletiko Madrid - Espanjol 1:1 (0:0)
/Feliks 78 - Darder 62/

Real Sosijedad - Valensija 1:1 (1:1)
/Giljamon 10ag - Lino 25/

Viljareal - Majorka 0:2 (0:1)
/Murići 32, Ndiaje 75/

Betis - Sevilja 1:1 (1:0)
/Navas 43ag - Gudelj 82/

Ponedeljak
 
Rajo Valjekano - Real Madrid 3:2 (2:2)
/Komesanja 5, Garsija 44, Treho 67p - Modrić 37p, Militao 41/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport