Fudbal

Vembli dočekao pobedu nad Nemcima: Istorijska pobeda Engleza

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2021

-

19:51

Vembli dočekao pobedu nad Nemcima: Istorijska pobeda Engleza
Vembli dočekao pobedu nad Nemcima: Istorijska pobeda Engleza - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, Pool)

veličina teksta

Aa Aa

Golovima Rahima Sterlinga u 75. i Harija Kejna u 85. minutu susretu protiv selekcije Nemačke, fudbaleri Engleske uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Evropskog prvenstva 2:0 (0:0).

Bila je to prva pobeda domaće selekcije nad velikim rivalom u eliminacionoj fazi nekog velikog takmičenja još od Svetskog prvenstva 1966. godine., kada su ih pobdili u finalu 4:2.

Utakmica na "Vembliju" nije bila preterano kvalitetna, više borbena i taktički tvrda, bez mnogo lepih akcija i izglednih prilika, a u takvom odnosu snaga na terenu bolje su se snašli domaći igrači.

Odnosno, bili su prisebniji i dve prilike koje su im se ukazale uspeli su da pretvore u golove, dok sa druge strane, "panceri" svoj "zicer" nisu.

Jer Tomas Miler je u 81. minutu izašao sam pred golmana Džordana Pikforda, mogao je da bira gde će da šutira, ali je to uradio jako loše i lopta je otišla pored gola.

I naravno, odmah je usledila kazna.

Samo koji minut kasnije, kapiten Engleske je sjajno reagovao i postigao prvi gol na Evorpkom prvenstvu čime je praktično rešio pitanje pobednika u duelu dve ekipe koje gaje višedecenijsko rivalstvo.

Bila je ovo poslednja utakmica selektora Joakima Leva na klupi reprezentacije Nemačke, budući da je još ranije najavljeno da će nakon ovog EP napustiti stručni štab nacionalnog tima.

Komentari (0)

Sport