Fudbal

Ukrajina pobedila u poslednjem minutu produžetka: Dovbik presudio Šveđanima

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2021

-

23:40

Ukrajina pobedila u poslednjem minutu produžetka: Dovbik presudio Šveđanima
Švedska - Copyright Tanjug/(AP Photo/Petr David Josek, Pool)

veličina teksta

Aa Aa

Na "Hempden parku" u Glazgovu dobijen je poslednji putnik u četvrtfinale na EURU 2020, budući da je Ukrajina savladala Švedsku i to golom Artena Dovbika u 120. minutu 2:1 (1:1, 1:1).

Ukrajinci su poveli nakon lepe akcije u 27. minutu kada je Jarmolenko sa desne strane spoljnom prebacio loptu na suprotnu stranu na koju je natrčao Zinčenko i snažnim šutem  matirao golmana Šveđana.

Rivali su očiglednu bili šuterski raspoloženi, u 29.,minutu Larson je lukavo izveo slobodan udarac pored živog zida gađao je donji levi ugao ali je golman Ukrajinaca dobro intervenisao.

 

 

U 43. minutu udarac Emila Forsberga sa 20 metara, lopta je na putu okrznula protivničkog igrača Zabarnijeg i završila u mreži. Bio je to četvrti pogodak napadača Šveđana na četiri utakmice na EURU 2020.

U 55. minutu Jarmolenko je sa 14 metara pogodio stativu na dodavanje Karavajeva, a na drugoj strani, u narednom minutu, Forsberg je takođe uzdrnao stativu..Isti igrač je u 68 minutu ponovo izveo dobru akciju i posle šuta sa 16 metara pogodio prečku.

Švedska: Olsen, Lustig (od 83. Lustig), Lindelof, Danijelson, Avgustinson (od 83. Benglson),S. Larson (od 97, Klason), Olson (od 101. Helander) Ekdal, Forsberg, Kuluševski (od 97. Kvalson), Isak (od 97. Berg).

Ukrajina: Bušćan, Karavajev, Zabarnji, Krivcov, Matvijenko- Sidorčuk, Stepanenko (od 94. Makarenko), Zinčenko, Jarmolenko (od 106. Dovbik)  Jaremčuk (od 91. Besledin, od 101. Cigankov), Šaparenko od 61. Malinovski).

Komentari (0)

Sport