Fudbal

Senzacionalni poraz Partizana, Luka Bjelović golom u 86. minutu doneo pobedu Spartaku u Humskoj

Komentari

Autor: Euronews

10/11/2022

-

18:31

Senzacionalni poraz Partizana, Luka Bjelović golom u 86. minutu doneo pobedu Spartaku u Humskoj
Senzacionalni poraz Partizana, Luka Bjelović golom u 86. minutu doneo pobedu Spartaku u Humskoj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Novi kiks Partizana u Humskoj, Spartak je u odloženom meču 7. kola Mozzart bet Superlige golom Luke Bjelovića u 86. minutu slavio senzacionalnu pobedu u Humskoj 1:0 (0:0). Crno-beli nisu imali ni dovoljno energije, ni ideje kako da sruše veoma disciplinovanu odbranu gostiju, a onda su dozvolili ofanzivcu Spartaka da bez bloka šutira sa 16 metara i priredi senzaciju. Ovo je bio prvi poraz crno-belih u Humskoj posle 51 uzastopne utakmice i poraza od Napretka 4. decembra 2019. godine (2:3).

Da nije Aleksandar Lutovac iz trka u 38. minutu pogodio stativu, ljubitelji fudbala u Humskoj nisu imali da vide baš ništa vredno pomena u prvih 45 minuta. Crno-beli su lagano ušli u meč, napravili su mnogo grešaka u pasu da bi mogli da naprave ozbiljnije napade i ugroze dosta dobro organizovanu odbranu Spartaka. 

 

 

Čak i kada su dolazili do 16 metara, nisu imali ni jasan plan, ni dobar pas, a ni dovoljno energije za bolju završnicu. Sa druge strane, gosti su se uzdali u kontre, ali ni oni nisu imali jasnu ideju i plan kako da ugroze Popovića. Na kraju prvog dela: ništa - ništa.

Očekivala se reakcija Partizana u drugom delu, ulaskom Fusenija Dijabatea domaćin je dobio i na brzini i na probojnosti, ali je ostavio više praznog prostora što su gosti mogli da kazne u 48. minutu. Hrstić je dobio sjajnu loptu, bio je sam pred Popovićem i pogodio je prečku, a odbijenu loptu nije usepo glavom da ubaci u mrežu!

Stezao je domaćin obruč oko gola gostiju, kroz igru nije uspevao da ugrozi goste, ali jeste iz prekida, Svetozar Marković je tri puta pokušavao posle prekida, ali nije bio najprecizniji. A, onda u 86. minutu hladan tuš. Luka Bjelović je sa 16 metara bez bloka pogodio mrežu za veliki trijumf.

Partizan - Spartak 0:1 (0:0)

Strelac: Bjelović u 86. minutu. Stadion: Partizan, Beograd. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Nikola Radaković. 

PARTIZAN: Popović – Lutovac, Marković, Saničanin, Urošević – Traore, Natho, Pantić (od 63. Menig), Baždar – Pavlović (od 46. Dijabate), Rikardo.

SPARTAK: Manojlović – Tanasin, Ostojić, Bogićević, Vitorović (od 65. Šimura) – Đurasović (od 90+3. Filipović), Tumbasević – Bijelović, Stanić, Srećković (od 82. Todorovski) - Hrstić.

Odloženi mečevi 7. kola Mozzart bet Superlige

Partizan - Spartak 0:1 (0:0)
/Bjelović 86/

Čukarički - Crvena zvezda 18.45 (TV Arena Premium 1)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport