Fudbal

FIFA traži od "Badvajzera" da pomeri reklame na manje vidljiva mesta na SP u Kataru

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2022

-

17:10

FIFA traži od "Badvajzera" da pomeri reklame na manje vidljiva mesta na SP u Kataru
FIFA - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svetski priznati proizvođač piva "Badvajzer" moraće sedam dana pre početka Mundijala u Kataru da pomera svoje štandove sa udarnih i unapred određenih lokacija na svih osam stadiona na kojima se igra SP u Kataru.

"Badvajzer" je glavni sponzor FIFA, ali zbog strogih propisa regulisanja prodaje alkoholnih pića u Kataru, organizator je doneo odluku da zatraži od "pivara" da svoje štandove pomeri sa udarnih na "manje uočljive" lokacije, prenosi "Njujork Tajms".

Iako alkohol nije zabranje u Kataru, njegova prodaja je strogo regulisana pa može da se kupi samo u licenciranim hotelskim restoranima i barovima. Postoji nulta tolerancija kada su u pitanju konzumiranje alkohola i opijanje u javnosti. 

Portparol "Badvajzera" je rekla za "Njujork Tajms" da se u "saradnji sa FIFA premeštaju prodajna mesta na nove lokacije koje su dobili od organizatora".

Videćemo samo koliko će ova odluka uticati na finansijsku dobit "Badvajzera" na Mundijalu u Kataru, s obzirom na to da plaćaju višemilionske naknade FIFA na osnovu sponzorskog ugovora.

Komentari (0)

Sport