Fudbal

Ivan Ilić: Prolaz grupe je uspeh, ali cilj je osvajanje Svetskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2022

-

14:24

Ivan Ilić: Prolaz grupe je uspeh, ali cilj je osvajanje Svetskog prvenstva
Ivan Ilić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski reprezentativac, Ivan Ilić, izjavio je da je prolaz u nokaut fazu veliki uspeh, ali da je glavni cilj ekipe osvajanje Svetskog prvenstva.

Srbija je u grupi sa Kamerunom, Švajcarskom i Brazilom, stoga je talentovani vezista svestan da neće biti nimalo lako. Ipak, sa samopouzdanjem ističe da "Orlovi", kao i svi ostali, imaju šanse da se domognu pehara Mundijala:

"Cilj je naravno osvojiliti Svetsko prvenstvo. Veliki uspeh je naravno proći grupu, ali treba da usmerimo glave da pobeđujemo i da cilj bude osvajanje Svetskog prvenstva. Samo tako možeš da nanižeš sve pobede do finala. A fudbal je danas takav da svako svakoga može da pobedi, pa zašto onda i mi ne bismo imali šanse".

Svestan je fudbaler Verone da se rivali, pa čak i oni slabiji na papiru ne smeju potceniti:

"Volim da uđem u utakmicu sa razmišljanjem da će biti teško, da ćemo da se namučimo, jer kao što rekoh – nema lakih protivnika... Takođe, sportisti smo, težimo da se nadmećemo sa najboljimo, da se testiramo. Takve pobede mnogo znače za psihu... Biće teško, svaka grupa nosi svoju težinu, ova naša kakva je – takva je. Teško sigurno, nije nemoguće".

Prvi meč Srbija će odigrati 24. novembra protiv Brazila.

Komentari (0)

Sport